Izrael számára kémkedő személyeket végeztek ki Iránban

Izrael számára kémkedő személyeket végeztek ki Iránban

2022. 12. 05.

Iránban vasárnap végezték ki azt a négy hazaárulót akik korábban az izraeli hírszerzést segítették az országban. A bíróság további három személyt hosszú ideig tartó börtönbüntetésre ítélt.

Az iráni bíróság a kivégzés előtt négy nappal hozta meg az ítéletet ellenük és a ,,cionista rezsimmel való együttműködésben,, valamint emberrablásban való részvételért találták őket bűnösnek.

Hírdetés

A börtönbüntetésre ítélt személyek segítettek fegyvereket becsempészni Iránba. A helyiek segítségével becsempészett fegyvereket és robbanó eszközöket az izraeli hírszerzés rendszerint szabotázs akciók végrehajtására használja fel az ország területén. A Moszad elsősorban az iráni nukleáris létesítmények működését próbálja megakadályozni.

Az Iráni Forradalmi Gárda hírszerző szolgálata májusban már felszámolt egy izraeli kémhálózatot az országban. Az akkori letartóztatott személyek között iráni kurdok is voltak. Az izraeli és a nyugati titkosszolgálatok elsősorban őket használják fel zavargások és merényletek előkészítésére Iránban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (TRT World)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »