Izrael: pipa, már csak a buzik előtt kellett ezen a héten letérdelnie az EU-nak

Izrael: pipa, már csak a buzik előtt kellett ezen a héten letérdelnie az EU-nak

Az Európai Unió szilárdan elkötelezett amellett, hogy a "leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális" (LMBTI) személyek tekintetében tiszteletben tartsa, védje és előmozdítsa az emberi jogok maradéktalan és egyenlő érvényesítését – erősítette meg újólag az Európai Unió nevében Josep Borrell az unió kül-és biztonságpolitikáért felelős főképviselője a "homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia" elleni világnap – mert hogy ilyen is van ám, ráadásul pont ma – alkalmából vasárnap közzétette sajtóközleményében.

Rámutatott: a világon továbbra is számos ember szembesül nap mint nap erőszakkal, kirekesztéssel és megkülönböztetéssel "valós vagy vélt nemi irányultsága" és nemi identitása, vagy nemi jellemzői miatt. Az uniót különös aggodalommal tölti el, hogy az azonos neműek közötti, beleegyezésen alapuló kapcsolatot 69 országban bűncselekménynek tekintik, és közülük 11 országban továbbra is halálbüntetést von maga után a homoszexualitás.

Hírdetés

Borrell kiemelte: a koronavírus-járvány hatására még intenzívebbé vált az "LMBTI-személyekkel" (értsd: szexuálisan aberráltak – a szerk.) szembeni erőszak és megkülönböztetés, amely egyebek között kapcsolati erőszak, online és offline gyűlöletbeszéd és "gyűlölet-bűncselekmények" formáját ölti. Az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele során gyakran szembesülnek megbélyegzéssel és megkülönböztetéssel – legalábbis a főképviselő szerint. Nőtt a szexuálisan eltévelyedetteket támogató" emberijog-védők" önkényes letartóztatásának és fogva tartásának, az ellenük elkövetett fizikai támadásoknak, illetve az ezekből fakadó pszichológiai trauma eseteinek a száma. Az ilyen cselekmények elfogadhatatlanok, és nem maradhatnak büntetlenül, szögezte le szigorúan Borrell.

"Az EU továbbra is síkra száll a szexuális irányultság és a nemi identitás alapján történő megkülönböztetéssel szemben, különös tekintettel az LMBTI-személyek kiszolgáltatott helyzetére. Az unió a járvány utáni helyreállítás során méltányosabb, befogadóbb és fenntarthatóbb társadalmak megteremtésére szólít fel" – jelezte Borrell, hozzátéve, hogy az unió politikai párbeszédet fog folytatni a partnerországaival és a továbbiakban is támogatja majd az "emberi jogokat védő civil szervezeteket" és az emberijog-védőket annak érdekében, hogy az "LMBTI-személyek" tekintetében védjék és mozdítsák elő az emberi jogok maradéktalan és egyenlő érvényesülését.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »