Izrael nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik

Izrael nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik

Ismeretlen időpontra elhalasztotta a tervezett nagyszabású szárazföldi hadműveletet Izrael Joe Biden amerikai elnök szerdai látogatása miatt – írta az MTI a Walla hírportál értesülésére hivatkozva.

Az izraeli hadsereg nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik, „mindenki szárazföldi offenzíváról beszél, de más is megtörténhet” – közölte kedden  Richard Hecht, az izraeli hadsereg szóvivője a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet elleni háborúval kapcsolatban.

Hírdetés

Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel a háború következő szakaszaiban – közölte Hecht részletek elárulása nélkül. A katonai szakértők szerint a sűrűn lakott Gázai övezetben a szárazföldi offenzíva súlyos harcokat és jelentős veszteségeket okozna mindkét oldalon. Izrael a Hamász október 7-ei támadásának megtorlásául légicsapásokat indított a Gázai övezetben, valamint csapatokat és katonai felszerelést vezényelt az övezet környékére. A konfliktus következtében már mintegy 1 millió 200 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására Izraelben és a Gázai övezetben.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »