Izrael letiltaná a palesztinok videót a youtuberól

Izrael letiltaná a palesztinok videót a youtuberól

Izrael tárgyalásokat tartott a google és a youtube képviselőivel, hogy közös módot találjanak a palesztin konfliktusról készült videók cenzúrázására.

Az izraeli napilap a Maariv azt állítja, hogy a Google és a Youtube képviselői tárgyalásokat folytattak Tzipi Hotovely izraeli külügyminiszter helyettessel ahol egy közös mechanizmusról folytattak megbeszélést melyben a fent említett internetes portálok felügyelnék és megelőznék az olyan megjelenéseket, amiket Izrael veszélyesnek tart.

Hotovely egy kizárólag csak héber nyelvű sajtó kiadványban azt nyilatkozta, hogy találkozott a YouTube vezérigazgatójával Susan Wojcickivel és a Google közszabályzati igazgatójával Jennifer Oztitskivel a Google, Silicon Valleyben helyet foglaló irodaházában.

Hotovely állítása szerint egy széleskörű áttekintést kapott a cégektől az erőszakos videók monitorozásáról, amelyben saját állítása szerint olyan uszító tartalmak lelhetőek fel, amitől palesztin gyermekek késsel a kezükben mennek az utcákra.

Hírdetés

A külügyminiszter helyettes szerint a cégek megerősítették a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tételét, és egy közösen működtető mechanizmust építenek, amelyben mindkét fél szerepet vállal a publikációk és a videók monitorozásában és cenzúrázásában.

Az izraeli lépésre a megszállt területeken fokozódó palesztin és izraeli feszültségek közepette került sor. Nagy számban kerültek fel az internetre olyan videók, amelyben izraeli katonák palesztinokat ölnek meg kivégzés szerűen miután súlyos verésben részesítették ezzel is megsebezve őket, több olyan videó is található. ami a palesztin nép hétköznapi nyomorúságáról szól az izraeliek megszállása alatt élve.  Az Izrael és a Google, YouTube által létrejött együttműködést számos újságíró erősen kritizálta mondván, hogy az együttműködés sérti a sajtószabadság elveit és szabályait egyaránt.

Az Izraeli kormány később egy nemzetközi sajtótájékoztatón tagadta, hogy Izrael és a Google csoport között egy ilyen tárgyalás folyt volna.

Orientalista.hu – L. Gyula


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »