Izrael lerombolt egy muszlim szentélyt, míg a Hizbulláh állítása szerint kilőtt két Merkava harckocsit Dél-Libanonban

Izrael lerombolt egy muszlim szentélyt, míg a Hizbulláh állítása szerint kilőtt két Merkava harckocsit Dél-Libanonban

Az izraeli hadsereg egy légicsapás során a dél-libanoni Bint Dzsubájlban megölte Huszejn Muhammad Avádát, a Hizbulláh zászlóaljparancsnokát. Az izraeli agresszorokkal harcoló Hizbulláh viszont arról adott hírt, hogy ugyancsak a dél-libanoni Labuna-fennsíkon irányított páncéltörő rakétával ma reggel kilőtt két izraeli Merkava tankot. Az izraeli légierő tegnap lerombolta a muszlimok által prófétaként tisztelt Benjámin sírja fölé emelt szentélyt az izraeli-libanoni határ közelében levő Muhajbíb településen – írja az alarabiya.net, az almayadeen.net és az elnashra.com.

Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette: a dél-libanoni Bint Dzsubájl (بنت جبيل) városában légicsapás során megölték Huszejn Muhammad Avádát (حسين محمد عواضة), a Hizbulláh ellenállási szervezet zászlóaljparancsnokát. Izraeli állítás szerint Huszejn Muhammad Avádá volt felelős a Bint Dzsubájlból izraeli célpontokra irányzott föld-föld rakéták és harci drónok indításáért. Bint Dzsubájl város a dél-libanoni En-Nabatijjá kormányzóság második legnagyobb városa a székváros En-Nabatijjá után. Amint arról mi is hírt adtunk: az izraeli légierő tegnap is támadásokat hajtott végre En-Nabatijjá kormányzóság több települése, így En-Nabatijjá város önkormányzati épülete ellen, ahol az agresszorok a polgármestert is megölték.

A Hizbulláh (Hezbollah) viszont arról adott hírt, hogy harcosai ma reggel irányított páncéltörő rakétával eltaláltak két izraeli Merkava harckocsit a Labuna-fennsíkon. A két tank a találat következtében felrobbant, s a legénységük bennégett.

Az izraeli hadsereg tegnap az izraeli-libanoni határ közelében levő Muhajbíb (محيبيب) libanoni település ellen is légitámadást hajtott végre, amelynek során az almayadeen.net közlése szerint lerombolta Benjámin, Jákob ősatya (a muszlimok mindkettőjüket „nabí”, azaz prófétaként tisztelik – H. J.) legkisebb fia sírja fölé emelt, s közel kétezer éve tisztelt szentélyt. A muszlimok számára szent helynek számító szentélybe évszázadokon át tömegével érkeztek imádkozni a hívők főleg Szíriából, Iránból és Irakból.

Hírdetés

Amennyiben a Benjámin sírja fölé emelt szentély lerombolását más források is megerősítik, Mona El-Shami magyar-palesztin kutató a Közel-keleti kulturális javak végveszélyben című, nemrégen megjelent könyvének második kiadásába belefoglalhatja majd a Muhajbíbban tegnap véghezvitt zsidó rombolást is.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »