Izrael folytatni fogja Irán-ellenes szír műveleteit

„Továbbra is meg fogjuk akadályozni, hogy az iráni hadsereg beássa magát az országban, emellett folytatjuk az izraeli és az orosz hadsereg közötti katonai műveletek összehangolását” – jelentette be kedden Benjámin Netanyahu izraeli miniszterelnök az ENSZ-közgyűlés ülésszakának általános vitája előtt, miután Moszkva úgy döntött, hogy Sz-300-as légvédelmi rakétarendszereket ad át a vele szövetséges damaszkuszi vezetésnek.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter hétfőn közölte, hogy Oroszország két héten belül Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszert szállít Szíriának, amely több mint 250 kilométeres távolságról egyszerre több légi célpont megsemmisítésére képes, gyorstüzelésű és fejlett zavarásvédelemmel rendelkezik.

Hírdetés

A döntés indoklásaként megismételte: Moszkva szerint az izraeli légierőt terheli a felelősség azért, hogy a szíriai légvédelem szeptember 17-én lelőtt egy orosz Il-20-as felderítő gépet, a fedélzetén 15 katonával.

Izrael hevesen tiltakozott a légvédelmi eszköz telepítése ellen. Moszkva mellett a teheráni vezetés is támogatja Bashar Al-Assad szíriai elnök kormányát és a Szíriai Arab Hadsereget. Izraelt viszont aggasztja Irán és a Hezbollah katonai műveleteinek kiterjedése, amelyekkel Szíria stabilitását támogatják.

MTI nyomán


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »