Izrael engedélyével adta el a két szigetét Egyiptom

Izraeli katonák a Tiran szigeten. Most kapva kaphatott volna Izrael a nagy lehetőségen: a szigetek megszerzése békés úton, kevés pénzért nem kell?NIF: Valamikor Izrael, az angolok segítségével elfoglalta a Sinai félszigetet. De ez nem volt nekik és a briteknek sem elég, hanem a hatalmas évi jövedelmet hozó Szuezi Csatornát is el akarták venni az egyiptomiaktól, akik a csatorna kiásásában majd belerokkantak. Port Fuad környékén akartak átkelni a csatornán. Az egyiptomiak résen voltak és nagy pumpákkal homokot fújtak, nagy nyomással a zsidók és britek szemében. Miközben ez az aljasság folyt, hogy Egyiptom örök barátját  a Szovjetuniót távol tartsák, a CIA, a MOSZAD és az összes magyar anyanyelvű pesti zsidó ügynökük, a BI6 heccelte Budapesten a diákságot és általában a népet, míg végre kirobbant a forradalom. Igy a szovjetek le voltak kötve Magyarországon, s a zsidók, meg a britek, gondolták néhány nap alatt elbánnak az egyiptomiakkal. De hát ez a kurva homok kinek nem csipi a szemét, bőrét?
Aki arrafelé jár látogassa meg a Port Szaudi kis katonai múzeumot. Minden részletesen be van mutatva és párhuzamba állítva a magyar forradalommal. A Port Szaud-iak nagyon büszkék arra, hogy Puskás ott volt edző sok évig. A szurkolóik is magyar szellemű szurkolok és onnan indult ki az egyiptomi forradalom!Tiran sziget az Akabai Öböl kijáratát zárja le

A vörös-tengeri szigetek fennhatóságának áthelyezését megelőzte egy egyiptomi-szaúdi- amerikai-izraeli négyes egyeztetés. A két sziget Izrael jóváhagyásával cserélt gazdát  – közölte az izraeli hadügyminiszter.

Moshe Ya’alon izraeli hadügyminiszter sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a Tiran és Sanafir szigetek fennhatóságának átruházási egyezmény részleteit.

Ya’alon közölte, hogy az egyiptomi-szaúdi megállapodás csak is Washington és Tel-Aviv jóváhagyásával történhetett meg.

A szigetek tulajdonjogi átruházása előtt egyiptomi-izraeli békeszerződésben foglaltak szerint Egyiptomnak egyeztetnie kellett Izraellel a két sziget sorsáról.

Balra Tiran, jobbra Safarin szigete és átlósan az Akabai Öböl. A búvárok paradicsoma! A szaúdi oldalon lokalizálták be a bibliai-történet-kutatók a Földi Paradicsomot, ahol Adám és Éva ettek a tudás fájáról és kiüzettettek.

Az egyiptomi-szaúdi- amerikai-izraeli négyes egyeztetések már hetekkel ezelőtt megkezdődtek. Tel-Aviv a tárgyalások során biztosítékot várt el, hogy az egyezmény nem fogja sérteni Izrael érdekeit. Washington is hasonló feltételeket szabott az egyezmény jóváhagyásához. A szaúdi vezetés biztosította a feleket, hogy az Akabai-öböl és a Vörös-tengert összekötő Tirani- szoros mindegyik félnek szabad hajózási útvonalat biztosít.

Ya’alon szerint az izraeli vezetés írásos beleegyezését adta Egyiptomnak, illetve kairói közvetítéssel szóbeli hozzájárulását adta szaúdi monarchiának, hogy a Szaúd-Arábia átveszi Tiran és Sanafir szigetének ellenőrzését, illetve katonai támaszpontot hozhat létre.

Szaúd-Arábia szintét egyiptomi közvetítéssel, de írásos dokumentummal biztosította Izraelt, hogy hajói szabad átjárást kapnak a Tiráni-szoroson keresztül.

Tiran és Sanarif szigetek eladása nagy felháborodást keltett Egyiptomban. Kairóban spontán demonstrációt tartottak a pénteki ima után hazatérő emberek. A demonstrálók  hazaárulónak nevezték Al-Sisi egyiptomi elnököt akinek azonnali lemondását követelték. Az egyiptomi hatóságok vízágyúval és rohamrendőrökkel verték szét a tüntetőket.

Orientalista.hu – Zenobia

NIF: Csodálkozom azon, hogy a 2 szigettől megvált Egyiptom, de ezeket nem a zsidók szerezték meg. Ezen a Tiran szigeten, jártam többször ott, egy olyan támaszpontot lehet építeni, ahonnan az egész kijáratot, hajó forgalmat tökéletesen lehet ellenőrözni. A Sharm el Sheik-i öbölben a zsidók építették az első nagyon elegáns Helnan Marina Hotelt. Egész nap rálátás a Tiran szigetre. Tele csodás korallzátonyokkal. A Tiran szigetről Sharm el Sheik-re tekintve jól látszanak a 3 kommunista nagyság képei: Marx-Engels-Lenin. Valamikor az izraeli hadsereg foglalta el a szigetet. Most vajon miért nem tartanak rá igényt? Milyen titkos testvéri megegyezést kötöttek a háttérben? El Sisi-nek újra csilingelt a kasszája?

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Geopolitika, Gondolatok, Hírek, Külföld Tagged: Egyiptom, Izrael, Szaúd-Arábia, Tiran sziget


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »