Izrael brutális fegyverkezése

Izrael hadrendbe állítja a Dávid Parittyája nevű új rakétavédelmi rendszert – közölte a zsidó állam védelmi minisztériuma.Persze könnyen van a zsidó állam, ha az amerikai adófizetők állják a költségeket.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A Dávid Parittyája “lehetővé teszi Izraelnek, hogy hatékonyabban védelmezze polgárait számos jelenlegi és jövőbeli fenyegetéssel szemben” – hangzott el a védelmi tárcától. A minisztérium szerint az új rakétavédelmi rendszer kiszállítása néhány hetet vesz majd igénybe.

A Dávid Parittyáját az izraeli Rafael Advanced Defense Systems és az amerikai Raytheon hadiipari vállalatok fejlesztették ki. A rakétavédelmi pajzsot arra fejlesztették ki, hogy a 70 és 300 kilométer közötti távolságban érkező rakétákat semlegesítse. Alapvetően a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet támadásai elleni védekezésre tervezték.

A zsidó állam háromszintű rakétapajzs védelmet épít ki: a Vaskupola nevű rendszer rövid távról, 40 kilométernél közelebbről érkező rakétákat tud kilőni, a Dávid Parittyája vagy Varázspálca nevű pajzs a közepes hatótávolságú rakétákat tudja semlegesíteni, míg a nagy hatótávolságú rakétákkal szembeni védekezés a már egy évtizede használatra kész Nyíl rakéták feladata.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »