Izrael beszáll a szíriai balhéba?

Izrael beszáll a szíriai balhéba?

Az még nagyon hiányzott a 2011 tavasza óta tartó öldöklésből, hogy a zsidó állam is beavatkozzon.
Az izraeli tüzérség két szíriai célpontot támadott a Golán-fennsík megszállt területeiről – adja hírül az iráni Press TV.

A zsidó állam azt állítja, ezek a „válaszcsapások” voltak arra, hogy kedd reggel az Aszad vezette szíriai hadsereg átlőtt a „határon” (ami valójában 15-20 kilométerrel arrébb van, hiszen Izrael 1967 óta megszállás alatt tartja a területet.)

Az izraeli hadsereg közleménye szerint az akció „Izrael Állam szuverenitásának és a lakosságnak” a védelmét szolgálta. Ez a felvétel a szíriai oldalról készült.

Hírdetés

Tel-Aviv először avatkozik be nyíltan a szíriai polgárháborúba. Ám az már régóta nyílt titok, hogy komoly támogatást nyújt az Aszad elnök ellen harcoló lázadóknak. Azt már tavaly év vége óta tudjuk egy ENSZ-jelentésből, hogy Izrael hathatós támogatást nyújt Aszad elnök ellenzékének. Ám ez az információ a mérsékeltnek tartott Szabad Szíriai Hadseregre vonatkozott.

Az al-Monitornak januárban nyilatkozó lázadók azonban határozottan állítják: a zsidó állam szorosan együttműködik a terrorista szervezetek listáján előkelő helyet elfoglaló al-Nuszra Fronttal is. A szervezet két harcosa azt nyilatkozta azt mondta a portálnak, a Golán-fennsíkon tavaly ősszel indított offenzívájuk sikere elképzelhetetlen lett volna az izraeli hadsereg logisztikai támogatása nélkül.

(A fotó illusztráció)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »