Ízelítő a Remény hetilap 47. számából

Ízelítő a Remény hetilap 47. számából

A Remény hetilap 47. száma, amely november 20-án, Krisztus király vasárnapján jelenik meg, újfent tartalmas olvasnivalóval várja az érdeklődőket.

Az aktuális szám első oldalán, a „Királyunk, béke fejedelme” címmel megjelent vezércikket Száraz János István nagykaposi esperesplébános írta.

A második oldalon, a legfrissebb világegyházi és anyaországi hírek mellett részletesen olvashatunk mások mellett a bahreini pápalátogatásról is.

A Faggatózó elnevezésű rovatban az érdeklődők ezúttal a Csicsó községben megtelepedett szerzetes közösség (Angyalos Boldogasszony Misszionáriusai) vezetőjével, Ambrogio Canavesi testvérrel olvashatnak egy érdekes beszélgetést, aki olasz anyanyelvű, de teljesen érthetően, pontosan fogalmazva beszél magyarul, holott 2019-ig nem ismerte a nyelvünket.

Hírdetés

A honi események közül a lap tudósít mások mellett arról, hogy miképp ünnepelték immáron tizenötödik alkalommal a gyermekek Szent Imre herceg névnapját a párkányi Szent Imre Egyházi Óvodában, de a hetilapban a kürti Mindenszentek-templomban elhelyezett időkapszuláról is olvashatnak.

Hitünkben segít elmélyülni a Balga Zoltán atya által írt homília, valamint az aktuális liturgikus naptár, de a legfrissebb Reményben találunk érdekes és aktuális írásokat, receptet, rejtvényeket, időszerű gondolatokat, valamint különböző programajánlókat is.

A szerkesztők kellemes olvasást és jó egészséget kívánnak minden kedves olvasónak!

(Bartalos Nikolas/Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »