Ízelítő a Remény hetilap 21. számából

Ízelítő a Remény hetilap 21. számából

A Remény hetilap legújabb száma, amely május 22-én, húsvét 6. vasárnapján jelenik meg, temérdek érdekes olvasnivalóval várja az érdeklődőket.

Az újság első oldalán, a „Hol van az Isten?” címmel megjelent vezércikket, a hetilap felelős szerkesztője, Bertha Éva írta.

A második oldalon, a legfrissebb anyaországi és világegyházi hírek mellett bővebben olvashatunk arról, hogy a törökországi Diyarbakır városában, a Szent Kiriakosznak szentelt örmény templom május 7-én, hosszú idő után újra megnyílt az istentiszteletekre, továbbá a hazai beszámolók között arról is, hogy május 8-án, Jó Pásztor vasárnapján, Gömörpéterfalán, a helyi Szentháromság-plébániatemplomban miképp került sor immáron második alkalommal szentségimádásra magyar papi hivatásokért.

A Faggatózó rovatban egy újabb érdekes interjút találhatunk. A szerkesztők a székesfehérvári Simon M. Veronikával beszélgettek, aki korunk egyik legjelesebb magyar egyházi (és világi) festőművésze. Munkáival az anyaországban és azon kívül is találkozhatunk. Többek között például a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola dunaszerdahelyi tagozatának termeit is díszítik.

Hírdetés

A legújabb Reményben olvashatók jegyzetek, levelek és írások mások mellett Dávid Zsuzsanna, Lőrincz Sarolta Aranka, Danczi Mónika, Monka Zsuzsanna és Bali Mária tollából is.

A vasárnapi homíliát ez alkalommal Zsidó János atya osztja meg az olvasókkal, az újság hátsó oldalain pedig különböző lelki programok és különlegességek várják az érdeklődőket.

A szerkesztők kellemes olvasást és áldott napokat kívánnak minden kedves olvasónak!

(Bartalos Nikolas/Remény/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »