Ízekre szedi Magyarországot a külföldi sajtó

Ízekre szedi Magyarországot a külföldi sajtó

A magyar kormány bármikor megvétózhatta volna az európai kvótarendszert, a népszavazás tehát csak belpolitikai célokra jó, egy brüsszeli elemzés szerint. Egy amerikai lap pedig arról ír, hogy az ellenzék hiába nem megy el szavazni, a kormány a részvételi aránytól függetlenül a győzelmét fogja hangsúlyozni. Külföldi lapszemle következik.

A kelet-európai EU-ellenességet és a nacionalizmust erősítette a brit kilépés, állapítja meg a Voice of America, a magyar népszavazással kapcsolatban. A magyar kormány szögesdrót kerítést építtetett a déli határra, de a menekültek még mindig megpróbálnak Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jutni. A lakosság jelentős része idegenellenes, ezért a népszavazás szinte biztosan a kormány győzelmét hozza. Ennek ellenére mégis több milliárd forintot költenek a kampányra – többet, mint amennyibe 1297 menekült befogadása kerülne, szól az amerikai elemzés.

Menekültügyi eljárás nélkül deportálják Magyarországról a zöldhatáron át érkező migránsokat a hatóságok, írja a Tagesspiegel. Naponta kb. 150 embert visznek vissza Szerbiába Magyarországról, emellett a magyar hatóságok Ausztriából senkit se fogadnak vissza. Az uniós szabályokkal mindkét eljárás ellenkezik a német értelmezés szerint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »