Ivan Korčok esee a magyar facebook-poszttal: kínos kudarc és tömeges kommenttörlés

Ivan Korčok esee a magyar facebook-poszttal: kínos kudarc és tömeges kommenttörlés

Ivan Korčok progresszív-atlantista (hivatalosan „polgári”) elnökjelölt szombaton magyarul posztolt a facebookon. Nem ő az első szlovák politikus, aki megpróbál a magyar választók felé kacsingatni pillanatnyi haszonszerzés céljából, valószínűleg nem is utolsó. Ám a magyar- és Magyarország-ellenes nyilatkozatairól ismert Korčok ezzel a bejegyzéssel házhoz ment a pofonért. Olyannyira, hogy kínos kudarca után sűrű kommenttörlésbe kezdett, és posztja a hírfolyamából (cikkünk írásokor) már nem is látható – bár törlésre nem került.

írta Korčok a rá jellemző üres frázisokat erőltetve. Megjegyezzük, hogy gyakran a szlovák nyelvet is valósággal megerőszakolja, nehogy egy konkrétum is lehangozzék mondataiban. Ám azt azért kiemelhetjük, hogy csupa olyan dolgot említett meg ebben az egy bekezdésben, amit államfőként biztosan nem tud biztosítani.

zárta le rövid magyar nyelvű bejegyzését.

Korčok magyar nyelvű bejegyzése nyilván próba volt. Az sem kizárt, hogy olvasták Király Zsolt írását a Körképen, aki azt elemezte, hogy bár Pellegrini jóval népszerűbb a magyarok körében, mégis a magyarok nyerhetik meg Korčoknak a választást. Vagy legalábbis ugyanarra a következtetésre jutottak a felmérések adataiból.

Hírdetés

A próbálkozás azonban nem csak gyenge volt, de kínos kudarc is lett a vége. A magyar választók zöme ugyanis nem fogja elfelejteni Korčoknak a megannyi magyarellenes kijelentést, és a magyar kormány ellen még külügyminiszterként (is) indított nyílt politikai támadásokat,

és azt, hogy Korčok nem is leplezi szándékát, hogy éket verjen Szlovákia és Magyarország közé, felszítva a nemzeti feszültséget.

Sokat elárul, hogy a magyar poszthoz íródott 95 komment közül (cikkünk írásakor) mindössze 8-at látni, és még ezek között is akad negatív hangvételű. 

A reakciók is egyértelműek:

reakciót kapott a bejegyzésre, vagyis minimum 356 negatív reakcióval 211 pozitív reakció állt szemben (nem számolva a csodálkozó emojikat).


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »