Iván Alex: A meccs után Lačný arra kért, írjak pár bocsánatkérő sort Kalmárnak

Iván Alex: A meccs után Lačný arra kért, írjak pár bocsánatkérő sort Kalmárnak

Mint arról beszámoltunk, a DAC szezonbeli második vereséget szenvedte el a Szered ellen. A felvidéki Lérant Péter csapata 9 nyeretlen bajnoki után győzött ismét a Fortuna Ligában. A mérkőzés azonban a szeredi Miloš Lačný megmozdulása miatt marad emlékezetes, ami után a játékvezető kiállította. Ám itt mégsem ért véget a történet, a szeredi futballista közösségi oldalán is folytatta és üzent a dunaszerdahelyieknek és DAC csapatkapitányának is. Ezek után portálunk megkereste a Szered felvidéki futballistáját, Iván Alexet, aki mindvégig testközelben volt. A fiatal játékos tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, mi történt az ominózus szituációban és azt követően.

Kilencmeccses nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg a bajnoki címre is esélyes DAC ellen. Hogyan láttad belülről a mérkőzést?

Sajnos, a csapaton belüli koronavírus utáni időszakot nehezen éltük meg, nem ugyanaz a csapat kezdett el játszani, mint ahogy befejeztük. A háromhetes leállás kihatott a formánkra és ez az eredményeken és a pályán mutatott játékon is meglátszott. Mindig az a legjobb a helyes útra való visszatérésre, ha az adott bajnokság egyik legjobb csapata ellen győzünk. Erre próbáltuk kihegyezni ezt a mérkőzést.

Rengeteg szabálytanság történt a mérkőzésen, ami a pálya rossz talajának is volt köszönhető. Mennyire volt tudatos ennyi sok szabálytalansággal megállítani a DAC támadásait?

Ugyanolyan intenzitással, akarattal játszottunk ezen a meccsen a DAC ellen, mint bármelyik másik adott meccsen ellenük. Nem tudom, hogy a játékvezető miért látott minden kontaktot szabálytalannak, ez már nem az én dolgom. Semmilyen álszentség, tudatosság nem volt abban, hogy szabálytalan módon állítsuk meg a játékosokat. Nagyobb veszélyt éreztem abban, hogy a talaj állapota végett nem fog-e valaki sérülést szenvedni. Ha jól tudom, a foci kontaktsport és senkinek nem lett komoly sérülése, vagyis semmilyen sérülése.

A mérkőzés egyik kulcsmomentuma a kiállítás volt, miután Kalmár Zsolt sprintje után a földre került, amit lökdösődés követett. Te is közel voltál a DAC csapatkapitányához, akit Lačný taszított a földre, ami után a játékvezető piros lapot mutatott fel a csapattársadnak. Te hogyan láttad az esetet, mi történt, véleményed szerint jogos volt a piros?

Igen sajnálatos, hogy egy ilyen mozzanat lett a meccs kulcsmomentuma. Egy csapattársam földre kerülése után megállt a játék, várva a pillanatot, hogy az ellenfél kirúgja a labdát. Amikor Davis megkapta a labdát, láttam, hogy ki akarja rúgni, oda is passzolta Kalmárnak, mivel ő volt az oldalvonalhoz a legközelebb, de ő váratlanul elindult a kapunk felé, utána a földre került egy ütközés során, ami kicsit arra irányult, hogy ki kellett volna rúgnia a labdát. Megértem, én sem szívesen rúgom ki, ha valaki szimulálni próbál, mert vezet a csapat, de itt most erről szó sem volt.

Hírdetés

A meccs hevében történt az egész, aki játszott, focizott, az pontosan tudja, miről beszélek. A piros lap teljesen jogos volt. Személyesen tudom, hogy volt bocsánatkérés mindkét fél részéről, nyilván ezeket a média nem tudhatja.

A kiállítás után nehéz perceket éltetek meg, de sikerült megőrizni a vezetést és szeptember után a Zsolna után nyertetek ismét.

Mindig jó győzni, bárki legyen is az ellenfél. Ha a tabella dobogósa ellen sikerül, akkor természetesen jobb érzés.

A kiállított Lačný a mérkőzés után is folytatta ámokfutását a közösségi oldalán és sértő megjegyzést tett a felvidéki magyarokra, majd a DAC-ot és Kalmár Zsoltot is megsértette bejegyzésével. Neked ez a kijelentés mennyire esett rosszul, hiszen, mint tudjuk te is a felvidéki magyarságot erősíted, valamint a DAC-ból indult a karriered?

Nem tudok erre mit mondani, ha ezt ő így érezte, hogy le akarja írni, akkor tegye. Annyit tudok mondani, meccs után odajött hozzám Miloš, tudván, hogy jóban vagyok Zsoltival, tartjuk is a kapcsolatot. Azt mondta, hogy szeretné, ha írnák neki a nevében pár bocsánatkérő sort, mondtam neki, most a meccs utáni percekben és a történtekre való tekintettel ezt ne ma tegyük. És egy nappal később ez a bocsánatkérés már mindkét féltől megtörtént.

Szombaton már ismét pályára léptek és egy újabb nehéz meccs vár a csapatra, ezúttal a Nagyszombat ellen. A DAC ellen egy ütközés után Lérant Péter le is cserélt, sérülés vagy taktikai csere volt?

A Nagyszombat elleni meccsek szintúgy kiemelkedőek, szeretnénk nyerni, mint ahogy azt idegenben is megtettük ellenük. Újra jó pozíciót szeretnénk betölteni a tabellán. Ami a cserét illeti, egy indítás után hosszan kaptam a labdát a pálya szélén, amint kiléptem a pályáról a műfüvesen borított megfagyott talajra, megcsúsztam és a térdemre érkeztem, ami után nem tudtam folytatni. Azóta jól vagyok és százszázalékosan várom a szombati találkozót.

Még három mérkőzés vár a csapatra decemberben. Mire számítasz ezeken a mérkőzéseken?

Természetesen minél több pontot akarunk begyűjteni, hogy a téli felkészülés után jó pozícióból várhassuk a maradék találkozót és a felsőházban végezzünk.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »