Itthon tartanák a három pontot (Labdarúgás)

Itthon tartanák a három pontot (Labdarúgás)

A hat mérkőzés óta veretlen Sepsi OSK szombaton újabb lépést tehet a hetedik hely megszerzése felé. A sepsiszentgyörgyi alakulat 15 órától az Aradi UTA csapatával játszik a Sepsi OSK Arénában az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának 5. fordulójában. Cristiano Bergodi együttesére zsúfolt időszak vár, a következő egy hétben három mérkőzést játszanak.

A háromszéki alakulat legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből ötöt megnyert, az előző fordulóban az FC Botoșani vendégeként győzött, aminek köszönhetően a rangsorban a moldvai csapatot megelőzve felkapaszkodott az alsóház második helyére. A Ionuț Badea irányította UTA vereséggel hangolt a Sepsi OSK elleni találkozóra, a múlt hétvégén a Maros-partról az FC Rapid távozott a három ponttal. A székelyföldi és az aradi együttes korábban négyszer csapott össze az első osztályban, előbbi egyszer örülhetett, egyszer döntetlent játszottak, míg utóbbi kétszer diadalmaskodott. Utoljára idén februárban a Neuman Ferenc Stadionban találkoztak, akkor a házigazdák David Miculescu góljával győztek. Cristiano Bergodi legénysége hazai környezetben nyolc győzelem és öt döntetlen mellett négyszer vereséget szenvedett, míg az Arad idegenben háromszor nyert, nyolcszor osztozott a pontokon és ötször kikapott.

„Számunkra jelenleg a legfontosabb mérkőzés az Aradi UTA elleni, amely nagyon nehéz lesz, hiszen egy nagyon jó csapattal játszunk, ellenfelünk sokat szalad és jól helyezkedik a pályán. Mindannyian szeretnénk, ha begyűjtenénk ezt a három pontot, hiszen az elmúlt két fordulóban győztünk, aminek köszönhetően sikerült felzárkóznunk, a jó sorozatot pedig ezen a hétvégén is folytatnánk, természetesen az aradi együttesnek is lesz némi ellenvetése. Ionuț Badea irányításával szombati ellenfelünk jobban játszik, támadásban eredményesebb, valamint az elvesztett labdákat egyből igyekszik visszaszerezni. Agresszív alakulat, amelyet gyors és technikás játékosok alkotnak, úgy gondolom, közel tökéletes mérkőzést kell játszanunk, ha győzni szeretnénk. A labdarúgók hozzáállása kiváló, a felkészülés rendben volt, elégedett vagyok azzal, amit edzéseken láttam” – nyilatkozta Cristiano Bergodi vezetőedző.

Hírdetés

A rájátszás 5. fordulójának programja: * playoff: FC Voluntari–FC Argeș (szombat, 17.30 óra), FC Farul–Craiova (szombat, 20.30 óra), Kolozsvári CFR–FCSB (vasárnap, 20.30 óra) * playout: Chindia Târgoviște–FC Botoșani (ma, 17.30 óra), Mioveni–FC Dinamo (ma, 20.30 óra), Sepsi OSK–Aradi UTA (szombat, 15 óra), U Craiova–Academica Clinceni (15 óra, vasárnap), FC Rapid–Medgyesi Gázmetán (hétfő, 20.30 óra).  

Otthon játszik a Kézdivásárhelyi SE

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának 3. fordulójában folytatják a küzdelmet a háromszéki csapatok. A felsőházban szereplő, a legutóbbi öt mérkőzésén vereséget szenvedő Sepsi OSK II. szombaton 17 órától a rangsorban második FC Pucioasa vendégeként játszik, míg az alsóházban érdekelt Kézdivásárhelyi SE szombaton 17 órától az utolsó előtti Brassói SR ellen lép pályára a Sinkovits Stadionban.

A 3. forduló programja: * playoff: FC Pucioasa–Sepsi OSK II. (szombat, 17 óra), Barcarozsnyói Olimpic–Székelyudvarhelyi FC (szombat, 17 óra) * playout: FC Hermannstadt II.–Blejoi (ma, 17 óra), Kézdivásárhelyi SE–Brassói SR (szombat, 17 óra), Plopeni–Brassói Kids Tâmpa (szombat, 17 óra). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »