Itthon és idegenben is nyertek (Jégkorong)

Itthon és idegenben is nyertek (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok mindkét hétvégi mérkőzésüket megnyerték a Sapientia U23 ellen a román bajnokságban. A narancs-kék mezes csapat szombaton hazai környezetben kiegyenlített küzdelmet követően 4–3-ra győzött, míg tegnap háromgólos hátrányból fordítva 7–4-re diadalmaskodott az egyetemista együttes vendégeként.

A háromszéki csapat szombaton remekül kezdte a mérkőzést, ugyanis 78 másodperc után Antal László vezetést szerzett (1–0). A második felvonás közepén felgyorsultak az események, a 27. percben újfent Antal László volt eredményes (2–0), majd a 29. percben Szopos-Böjte Szabolcs révén szépített az ellenfél (2–1). A házigazdák nem sokkal később ismét betaláltak, a 34. percben ember­előnyben Szabó Zsolt Ákos távoli lövését Biró Ottó juttatta a ketrecbe (3–1). Szünet előtt húsz másodperccel a zöld-fehér mezesek csökkentették hátrányukat, mi­után Kedves Tamás feliratkozott a gólszerzők közé (3–2). A rivális az utolsó játékrész elején kettős létszámfölényben egyenlített, ezúttal Both Péter továbbított a kapuba (3–3), aztán a Háromszéki Ágyúsok az 56. percben beállították a végeredményt, egy kontra végén Gecse Olivér zörgette meg a hálót (4–3).

Hírdetés

Tegnap gól nélkül zárult az első harmad, aztán a második játékrészben a kihagyott háromszéki helyzetek megbosszulták magukat, ugyanis a házigazdák vezetést szereztek, miután György Szilárd kilőtte a hosszú sarkot (1–0). Ezt követően a zöld-fehér mezesek létszámfölényben, majd egy potyagóllal növelték előnyüket, mindkétszer Viktor Szolokin volt eredményes (3–0). A vendégek fórban szépítettek, a 36. percben Antal László az üres kapuba továbbított, aztán emberhátrányban csökkentették a különbséget Márton Koppány révén (3–2). A Háromszéki Ágyúsok a 44. percben emberelőnyben egyenlítettek Szőcs Zalán találatával, a házigazdáknak viszont volt válaszuk, létszámfölényben Bănceanu Levente zörgette meg a hálót (4–3). A hátralévő időben Róth Zoltán kilőtte a jobb alsó sarkot, majd egy kontra végén Gecse Olivér először juttatta vezetéshez csapatát (4–5). A hajrában Horváth Pál megpattanó lövése becsapta a kapust, nem sokkal később pedig Márton Koppány duplázott (4–7).

Eredmények, román bajnokság: Háromszéki Ágyúsok–Sapientia U23 4–3 (gólszerzők: Antal László 2., 27., Biró Ottó 34., Gecse Olivér 56., illetve Szopos-Böjte Szabolcs 29., Kedves Tamás 40., Both Péter 42.), Sapientia U23–Háromszéki Ágyúsok 4–7 (gólszerzők: György Szilárd 21., Viktor Szolokin 23., 28., Bănceanu Levente 45., illetve Antal László 36., Márton Koppány 37., 58., Szőcs Zalán 44., Róth Zoltán 46., Gecse Olivér 52., Horváth Pál 55.). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »