Ittas vezetőket azonosítottak (Hétvégi ellenőrzések)

Ittas vezetőket azonosítottak (Hétvégi ellenőrzések)

A Kovászna megyei közlekedésrendészet fokozott ellenőrzéseket végzett az elmúlt hétvégén, közölte a rendőrség hétfőn kiadott közleményében. Elsősorban az alkohol és tudatmódosító szerek hatása alatt vezetőket igyekeztek kiszűrni, de odafigyeltek a gyalogosokra és a kerékpárral közlekedőkre is.

A hétvégi akció során 188 bírságot róttak ki szabálysértésekért, ezek közül száznyolcat gyorshajtásért. Ugyanakkor felfüggesztettek 13 vezetői jogosítványt. Forgalmi jellegű bűncselekményeket is észleltek, három ittas vezetőt azonosítottak.

Hírdetés

Vasárnap este 8-kor két gépjármű ütközött, egy személygépkocsi átsodródott a másik sávra, és összeütközött egy szemből jövő furgonnal. A balesetben csak anyagi kár keletkezett, de a helyszínelő megyei közlekedésrendészek alkoholszondába fújatták a vezetőket. A személygépkocsi sofőrje esetében 0,63 mg/l szesztartalmat mértek. Vasárnap hajnali 3 órakor a kézdivásárhelyi Gyár úton egy 54 éves férfinál 0,52 mg/l alkoholtartalmat mutatott a mérőműszer. Egy harmadik esetről is beszámolt a közlemény. A kézdivásárhelyi rendőrök Kézdialmáson azonosítottak egy ittas vezetőt, akinél 0,77 mg/l szesztartalmat mértek. Mindhárom esetben mintavételre kórházba szállították a vezetőt a vérben mérendő alkoholtartalom kimutatására. Nevükre ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »