Itt zajlik a szomszédban: videón a munkácsi fegyveres konfliktus kezdete! (+18)

Itt zajlik a szomszédban: videón a munkácsi fegyveres konfliktus kezdete! (+18)

A kormányzó Porosenko Blokk egyik képviselője által közzétett videón látható, hogyan vette kezdetét a szombat délutáni munkácsi fegyveres konfliktus. A helyzet továbbra is rendkívül feszült. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a rendőrség vasárnap elkezdte kimenekíteni annak a Munkácshoz közeli községnek a lakosait, amelynek közelében elbarikádozták magukat a Jobb Szektor (PSZ) tagjai. (A konfliktusról ITT számolunk be percről-percre!)

A szélsőséges szervezet menekülő fegyvereseit még szombat este megadásra szólították fel a hatóságok, azt ígérve, hogy elfogulatlanul fogják kivizsgálni a munkácsi lövöldözés ügyét. A Jobb Szektor tagjai azonban csak akkor hajlandóak megadni magukat, ha erre vezetőjük, Dmitro Jaros parlamenti képviselő ad személyesen utasítást.

Hírdetés

A Kárpátalja Ma vasárnap délelőtt arról számolt be, hogy Jaros el is indult Munkácsra. Közben a felhívására országszerte tüntetésekre készülnek, illetve készenlétbe helyezi csapatait a Jobb Szektor. Az Azov zászlóalj közösségi oldalán jelezte, hogy kész részt venni a kialakult konfliktusban és támogatni a Jobb Szektor tagjait.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »