Itt vannak Magyarország halálútjai – a teljes lista

Itt vannak Magyarország halálútjai – a teljes lista

A 4-es főutat nem lehet megelőzni, bár más összevetésben magasan az M0-s a legveszélyesebb hazai út.

Jelentősen nőtt a halálos tragédiák száma azon a húsz főúton és autópályán, amelyen a legtöbb személyi sérüléssel járó baleset volt – derül ki a Vezess által kikért KSH-adatokból. A statisztikai hivatal jelenleg legfrissebb, 2017-es számai szerint 18 százalékkal több halálos baleset történt (133), mint egy évvel korábban (113).

Hírdetés

Az ország északkeleti negyede kiemelkedik a régiók közül: a 4-es fölött húzódó M3-as és a 3-as főút is rengeteg baleset helyszíne. Az autópályák sokkal biztonságosabbak a közvetlen szembeforgalmat bonyolító átlagos közutaknál, de Magyarországon más a helyzet, a feketelista dobogóján két sztrádát látunk.

2017-ben 16 489 személyi sérüléssel járó baleset volt az országban, ami az ORFK legfrissebb adatai szerint tavaly 16 916-ra emelkedett, azaz tovább romlott.

Ha elosztjuk a balesetszámot a táblázatokban szereplő utak hosszával, érdekes számokat látunk arra, hogy mennyi baleset jut a toplista útjainak egy-egy kilométerére. A 352 kilométer hosszú 4-es főút a lista (és az ország) leghosszabbja, míg a csonka M0 a maga 77 kilométerével a legrövidebbje. Egy-egy kilométernyi szakaszukra vetítve az éves balesetszámot, utóbbi egyből listavezető lesz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »