Itt vannak Budapest halálútjai – a teljes lista

Itt vannak Budapest halálútjai – a teljes lista

Minimálisan csökkent Budapesten a személyi sérüléssel járó balesetek száma, de nőtt a súlyos sérüléssel járók aránya. A Váci út a legveszélyesebb, vagy más szempontból az Andrássy út.

2018-ban a Váci úton, az Üllői úton és a Pesti úton volt a legtöbb sérüléses baleset Budapest útjai közül – derül ki a Vezess által a statisztikai hivataltól kikért legfrissebb adatokból. Egy-egy kilométernyi hosszra nézve a tavalyi balesetszámokat egészen más lista áll össze: az Andrássy út a főváros legveszélyesebb útja, utána a József körút, majd a Margit körút következik.

A fővárosban jelentősen nőtt a súlyos sérüléses esetek száma tavaly (150 a 2017-es 121 után). Halálos tragédiából ugyanannyi történt (47), könnyű sérüléssel járó balesetből valamelyest kevesebb volt. Összességében minimális csökkenést mutat a budapesti balesetszám az egy évvel korábbihoz képest (3556 vs. 3685).

Hírdetés

Hosszú évek óta változatlanul a Váci úton van a legtöbb közlekedési baleset, a XIII. kerületi szakaszán 69 baleset történt tavaly, a rövidebb, IV. kerületi részen 21. Mögötte változott a sorrend, a második legtöbb baleset a főváros leghosszabb útján, a 15,6 kilométeres Üllőin volt 2018-ban. Hátrébb csúszott a Pesti út, az Andrássy úton viszont tavaly közel 50 százalékkal megemelkedett a sérüléses balesetek száma, így a 2017-es 14. helyről hatalmasat ugrott előre.

A top 10-es lista

2017-hez képest leginkább a Váci úton (53-ról 90-re) és az Üllőin emelkedett a balesetszám (38-ról 55-re) a KSH adatai szerint. Valamelyest csökkent a Budaörsin (42-ről 37-re), a Soroksárin (40-ről 35-re), a Hungárián (36-ról 29-re), és a Szentmihályin (22-re).

Átalakul a lista, ha az utak hosszához képest nézzük a baleseteket:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »