Itt vannak az első reakciók: “Történelmi lehetőséget szalasztott el”, “Megjött a józan esze”

Itt vannak az első reakciók: “Történelmi lehetőséget szalasztott el”, “Megjött a józan esze”

Ahogy arról beszámoltunk, az MKP elnöksége elutasította a Most-Híddal közös választási párt létrehozásának javaslatát. Bugár Béla pártja szerint az MKP történelmi lehetőséget szalasztott el – bár a nyári tárgyalásokat a Most-Híd vitte zátonyra. Az MKP a „politikai helyzet” megváltozásával indokolta a döntést.

A vegyespárt közleményében úgy fogalmazott, hogy a „Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége történelmi lehetőséget szalasztott el azzal, hogy elvetette (…) a közös javaslatot”. Bugárék szerint ők felkínálták a legésszerűbb és leghatékonyabba megoldást”.

A nyilatkozat végén azért odaszúrtak egy bírálatot az Összefogásnak címezve, miszerint a „közösségi érdek nem bukhat el sem egyéni ambíciók, sem egy átláthatatlan finanszírozású újonnan alakult mozgalom miatt”.

Breaking: Az MKP Országos Elnöksége nemet mondott a Menyhárt-Bugár paktumra

Kommunikációs zűrzavar

Nem véletlenül került elő az Összefogás a vegyespárti nyilatkozatban.

A Denník N-nek nyilatkozva Králik úgy fogalmazott, hogy „egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy semmilyen széleskörű összefogásra nem kerül sor”, ami azért érdekes, mert merőben eltérő álláspontot tükröz az MKP hivatalos nyilatkozata, amely szerint az országos elnökség számára

Hírdetés

„továbbra is az egységes magyar képviselet megteremtése a prioritás, ezért erről – a járási struktúrák és a tagság véleményét szem előtt tartva – ötpárti egyeztetést kezdeményez”

Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke a Pátria Rádió ma reggeli műsorában arról beszélt, hogy azért utasították el a Most-Híddal közös pártpaktumot, mert a párt belső struktúráiból rengeteg olyan visszajelzés érkezett, melyek szerint számukra nem elfogadható az MKP – Most-Híd-féle közös lista.

Ez az összeborulás csak önfeladást hozott volna, megtisztulást, valódi összefogást és nemzeti politikát már nem

Az ötpárti egyeztetésekre eléggé kevés idő áll rendelkezésre. A további tárgyalások az MKP, az Összefogás Mozgalom, a Magyar Fórum, a Most-Híd, az MKDSZ és a magyar civil szervezetek között folynak majd.

A Magyar Fórum üdvözölte, hogy „az MKP-ban győzött a józanész, és nem szövetkezik a rosszal, Robert Fico koalíciós partnerével”.

Menyhárt és Őry súlyos veresége: Az MKP elutasította a közös listát Bugárral

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »