Itt van Merkel, Hollande és Renzi válasza

Itt van Merkel, Hollande és Renzi válasza

Az Európai Unió határainak védelmét, gazdaságának megerősítését és a fiatalok számára munkahelyek teremtését célzó tervet fog javasolni Németország, Franciaország és Olaszország az EU-tagországok állam- és kormányfőinek keddi találkozóján – jelentette be hétfőn Berlinben Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia elnök és Matteo Renzi olasz kormányfő.

Közös közleményük szerint a tervvel egy szigorú határidőkön és világos kötelezettségeken alapuló folyamatot indítanak el, amelynek célja, hogy választ adjon az Egyesült Királyság unióból való kiválását megszavazó brit referendum okozta kihívásokra.

Merkel, Hollande és Renzi egyetértésüknek adtak hangot arról, hogy „konkrét megoldásokkal kell szolgálni az európaiak jó jövőjének érdekében az Európai Unió szívében”.

Hírdetés

Világossá tették azt is, hogy amíg London nem jelenti be hivatalosan kilépési szándékát, addig nem kívánnak erről tárgyalni az Egyesült Királysággal.

A britek még nem csapnak a lovak közé

A brit kormány egyelőre nem aktiválja a lisszaboni szerződés EU-tagországok kilépését szabályozó 50. cikkelyét – mondta hétfőn David Cameron. A brit miniszterelnök hozzátette: a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok életkörülményeiben nem lesznek „azonnali” változások.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »