Itt van a napi tálib székhelyelfoglalós hír is

A kormányellenes afganisztáni tálibok elfoglalták a Kabultól 150 kilométerre délnyugatra fekvő Gazni városát csütörtökön: ez már a tizedik tartományi székhely, amely a radikálisok kezére került egy hét alatt – mondta el a tartományi tanácsot vezető Naszír Ahmad Fakiri.

Hozzátette: a fegyveres tálibok megszerezték a legfontosabb területeket, a kormányzói hivatalt, a rendőrségi negyedet és a börtönt, de a városban továbbra is szórványos összecsapások zajlanak.

Laskargáhban, Hilmend tartomány székhelyén is harcok voltak. Szerdán öngyilkos merénylő robbantotta fel magát és autóját a rendőrség székházánál, és a tálibok csütörtökre elfoglalták az épületet. Több rendőr megadta magát a radikálisoknak, míg mások a közeli kormányzói hivatalba vonultak vissza, amelyet egyelőre még a kormányerők tartanak – mondta el Naszima Niazi helyi képviselő.

Hírdetés

Niazi kifogásolta, hogy a tálibok élő pajzsként használják a civileket, és nem foglalkoznak a polgári áldozatokkal.

Kandahár városában is fokozódtak az összecsapások – számolt be egy helyi orvos. A tálibok állítólag elfoglalták a tartományi börtönt.

A lázadók Kunduz, Sibargan és Faráh repülőtereit is megszerezték, elvágva az afgán kormányerők további utánpótlási útvonalait.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »