Itt számítson útlezárásra a melegfelvonulás miatt

Oda kell figyelnie annak, aki szombaton a fővárosban útra kel. Ugyanis a Budapest Pride miatt július 6-án a város több pontján forgalomkorlátozásra kell számítani.

Hétvégén, július 6-án tartják a fővárosban a Budapest Pride felvonulást, emiatt számos helyen lesz forgalomkorlátozás. A BKK közzé tette a lezárásokkal kapcsolatos részleteket:

A közúti közlekedésben:

13:30 és 17:30 között lezárják az Andrássy utat; 13:30-tól 18:30-ig lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat az Andrássy út és az Alkotmány utca között; 13:30-tól 19 óráig pedig az Alkotmány utca – Honvéd utca – Markó utca útvonalat.

Az említett útszakaszokon a keresztirányú forgalmat is korlátozza a rendőrség, a menet elhaladása után azonban szakaszosan megnyitják az utakat.

A gyalogos közlekedésben:

Hírdetés

Az Oktogon 13:30-tól le lesz zárva, azonban a menet megérkezéséig, rendőrségi biztosítással a gyalogosok átjuthatnak a csomóponton, de csak az Aradi utca – Jókai tér – Liszt Ferenc tér – Dohnányi Ernő utca útvonalon;

A tömegközlekedés esetében kell a legjobban odafigyelni:

Az M1-es metró szerelvényei 13:30 és 17:30 között nem állnak meg a Deák Ferenc tér és a Hősök tere közötti megállókban; 17:30 és 18 óra között a Deák Ferenc tér és az Oktogon között nem áll meg a földalatti; Az M3-as metró Aranyi János utcai megállóját 13:30 és 18 óra között lezárják; A 4-6V jelzésű villamospótló autóbuszok rövidített és terelt útvonalon közlekednek várhatóan 13:30 és 17:30 között. A pótlóbuszok a Király utca megállóhelytől a Király utca – Lövölde tér – Rottenbiller utca – Damjanich utca – Bajza utca – Városligeti fasor – Lövölde tér – Király utca útvonalon tesznek kerülőt, és nem érintik az Oktogont valamint a Nyugati pályaudvarnál lévő végállomást. A 2V villamospótló autóbusz várhatóan 13:30 és 19 óra között nem közlekedik; A 9-es autóbusz várhatóan 13:30 és 18 óra között megosztva közlekedik, egyrészt Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar, másrészt pedig a Deák Ferenc tér és Kőbánya alsó vasútállomás között; A 16-os autóbusz 14 órától 18 óráig mindkét irányban a Clark Ádám tér érintésével, de az Erzsébet hídon át közlekedik. A Széchenyi István tér, a Hild tér/József nádor tér, a Deák Ferenc tér végállomás megállók kimaradnak; A 70-es és 78-as trolibuszok 13:30 és 18 óra között rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró; illetve a Keleti pályaudvar (Garay utca) és az Akácfa utca között közlekednek; A 72-es trolibusz helyett 13:30 és 18 óra között autóbuszok közlekednek rövidített útvonalon, Zugló vasútállomás és a Nyugati pályaudvar végállomás között 13:30 és 17 óra között két részre osztva közlekednek a járatok. Egyrészt a Jászai Mari tér és a Lehel tér, másrészt pedig a Keleti pályaudvar (Garay utca) és a 74-es trolibusz Károly körút (Astoria) végállomása között járnak a trolibuszok; A 105-ös autóbusz 13:30 és 18 óra között irányban terelve közlekedik a Clark Ádám tér és a Dózsa György út között a Fő utca, a Margit híd, a Szent István körút, a Nyugati pályaudvar és a Podmaniczky utca érintésével. A járatok valamennyi érintett busz- és trolimegállóban megállnak; A 115-ös autóbuszok várhatóan 13:30 és 19 óra között két részre osztva közlekednek. Egyrészt az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar, másrészt pedig a Boráros tér (Közraktár utca) és a Kossuth Lajos tér között közlekednek majd.

De korlátozhatják még a Dózsa György út és a Hősök tere térségében a 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as jelzésű autóbuszok és a 75-ös trolibuszok forgalmát is.

 

Fotó: BKK


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »