Itt olvashatja az összes szabályt a hétfőn életbe lépő szigorításokról

Itt olvashatja az összes szabályt a hétfőn életbe lépő szigorításokról

Megjelent a Magyar Közlönyben a hétfőtől életbe lépő szigorításokról szóló rendelet. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben foglalta össze a legfontosabb változásokat.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyult az eddigieknél. Bár a célegyenesben vagyunk, és a beoltottak száma már legalább 900 000, a vírus utolsó rohama itt van. Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az életet – olvasható a Vakcinainfo.gov.hu oldalán.

A minden eddiginél nehezebb, március 8-tól március 22-ig tartó két hétben életbe lépő újabb védelmi intézkedések a következők:

Hírdetés

Mindemellett zajlik az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció, amelyhez március 15-ig várjuk a véleményeket. Célunk, hogy húsvét környékén fokozatosan és felelősen lehessen megkezdeni a korlátozások feloldását, ehhez az emberek véleményét is kikérve – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A nyitva tartható üzletek körébe tartoznak az élelmiszerboltok, patikák, drogériák, benzinkutak, bank- és postahivatalok – mondta a közösségi oldalára feltöltött videóban Dömötör Csaba. A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára kiemelte: nyitva lehetnek az építőipar működéséhez szükséges üzletek és a mezőgazdasági boltok is. Nyitva lehetnek a piacok, és március 8-án a virágboltok is, és továbbra is igénybe lehet venni különböző szolgáltatásokat.

A részletes szabályokat a Magyar Közlöny oldalán olvashatják. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »