Itt nincs kárpótlás és csodás menekülések: így terjeszkedik a "kalifátus" – az Iszlám Állam kegyetlenkedései

Itt nincs kárpótlás és csodás menekülések: így terjeszkedik a "kalifátus" – az Iszlám Állam kegyetlenkedései

Többeket keresztre feszítettek és lefejeztek az Irakban és Szíriában is előrenyomuló, Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezet tagjai, miközben felszámoltak egy ellenállási gócpontot Kelet-Szíriában – tudatta hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

A londoni székhelyű emigráns szervezet tájékoztatása szerint az IÁ terroristái az elmúlt öt napban huszonöt embert végeztek ki, közülük négyet keresztre feszítettek.

Hírdetés

Az as-sejtaat törzs harcosai megpróbálták visszaverni a szervezet előretörését a keleti Deir-ez-Zór tartományban, az OSDH beszámolója szerint azonban az Eufrátesz folyó partján fekvő egyik településen a szunnita milícia fegyveresei vasárnap két embert lefejeztek, másnap pedig tizenkét órás határidőt adtak a falu lakosainak a törzs tagjainak átadására.

A tartomány más részein két embert istenkáromlásért keresztre feszítettek, két másikat pedig azért végeztek ki, mert „hitehagyottakkal üzleteltek” al-Majadín városában. Helyi lakosok szerint az IÁ csütörtökön a törzs tizenkilenc tagját végezte ki Deir-ez-Zór városban. „Legyőzésük után egyetlen más törzs sem mer majd fellépni az Iszlám Állam ellen” – mondta az iszlamista banda egyik tagja.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »