"Itt még vér fog folyni" – mondják Tel-Avivban az afrikai "menekültek" jelenléte ellen tüntető zsidók

"Itt még vér fog folyni" – mondják Tel-Avivban az afrikai "menekültek" jelenléte ellen tüntető zsidók

Az Izraeli Legfelsőbb Bíróság tegnap úgy döntött, hogy legfeljebb egy esztendeig lehet letartóztatásban tartani az egyiptomi Sínai-félszigeten keresztül Afrikából érkező "beszivárgókat", azaz a zsidó állam területére illegálisan belépő menedékkérőket. A határozat földühítette a leginkább Tel-Aviv déli városrészeit mára gyakorlatilag megszállt afrikaiak jelenlétét naponta elszenvedő lakosságot. A bíróság döntése értelmében csak az elkövetkező két során mintegy 1500 menedékkérőt engednek ki az egyiptomi-izraeli határvidéken fölállított Holot nevű sivatagi fogdából, s a szabadulók csatlakoznak a már Dél-Tel-Avivban tartózkodó, lakó, az egész környéket néger gettóvá változtató társaikhoz – tudósít a Jediot Áháronot.

A dél-tel-avivi régi lakosok közül már tegnap este utcára vonultak a bíróság döntése elleni tiltakozásként. A tüntetők Tel-Aviv Hátikvá piacától kiindulva a Levinsky térig (ez a közterület még nem Monicáról van elnevezve – H. J.) vonultak, amelynek környékén a legtöbb afrikai tartózkodik már évek óta. A már korábban megalakított Dél-Tel-Aviv Felszabadítási Frontja nevű szervezet irányítói, rokonszenvezői a sajtónak elmondták: azért szólították utcára a lakosságot, mert a bírósági döntés értelmében csak az elkövetkezendő két hét folyamán ismét több ezer afrikai érkezik a városrészbe, akik "még a jelenleginél is nagyobb pokollá változtatják majd az életünket. Minden lehetséges eszközzel, erővel is föllépünk majd ez ellen", nyilatkozta az egyik zsidó lakos. "Egyszerűen nincs magánéletünk, gettóban élünk itt. Nemsokára megérkezik ide Holotból (a sivatagi táborból – H. J.) a többi eritreai is, amibe nem nyugszunk bele. Itt még vér fog folyni. Az izraeliek elmenekülnek innen, az afrikaiak pedig ezt a helyet a saját erődjükké alakítják át", mondta egy tüntető zsidó nő.

Hírdetés

A Jediot Áháronot tudósításához mellékelt videón látható, hogy az Izraeli Legfelsőbb Bíróságot kárhoztató felháborodott tel-aviviak a menekültektől a gyermekeiket féltik, fölemlítik, hogy jelenlétükkel a kábítószer-kereskedés és -használat, a nemi erőszak is elburjánzott a környéken. A tüntetők transzparenseiken például a "Kitoloncolást most!", "Mától kezünkbe vesszük a törvénykezést" jelszavak olvashatók. Látható az is, amint egy afrikai elég nehezen érthető héberséggel erkölcsre oktatja a zsidó tüntetőket, mondván, hogy nem csak a szudáni és az eritreai menekültek között vannak "nem szépen viselkedők", hanem a zsidók és az arabok között is.

A Jediot Áháronot táblázata szerint Izraelben jelenleg összesen 49 091 afrikai menekültkérő tartózkodik. Eritreából 33 057, Szudánból 8506, a világ más, nem afrikai országaiból 2941, míg a többi afrikai országból 587 személy élvezi a zsidók vendégszeretetét.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »