Itt az újabb fejlemény Tordai villabotrányában

Itt az újabb fejlemény Tordai villabotrányában

Rendőrségi vizsgálat után vehetik elő a parlamenti képviselőt… Nem semmi!

Rendőrségi vizsgálat után vehetik elő a parlamenti képviselőt… Nem semmi!

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz került Tordai Bence villabotránya – derült ki a Mediaworks Hírcentruma által megszerzett hatósági határozatból. Az ügyben tett feljelentést korábban az ügyészség vizsgálta, a vádhatóság ugyanakkor úgy döntött: első körben az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt személyek felelősségét kell vizsgálni. Ezután vehetik elő Tordait.

 

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. 

Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt. 

A képviselő azt állította, csak felújítja az eredeti házat, miközben teljesen lebonttatta és a helyére egy vadonatúj, százötvenmillió forint értékű villát épített. 

A lap azt is leírta: az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló egyértelműen lebuktatta a politikust, ebből kétséget kizáróan kiderül ugyanis, hogy a régi házat teljesen elbontották és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat. 

 

Hírdetés

A Metropol információi szerint a szakértői vizsgálat azt is feltárta, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Az e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás” történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, s mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Az ügyben a feljelentéseiről elhíresült Tényi István fordult egy hete a hatóságokhoz, majd a politikusok ellen is eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségébe tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség asztalára került a csalás és más bűncselekmény ügyében tett feljelentés. 

Az ügyészség a Mediaworks Hírcentrumának információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságra tette át a feljelentést azzal az indokkal, hogy első körben nem Tordai felelősségét érdemes vizsgálni. 

Mint a Mediaworks–Hírcentrum által megszerzett ügyészségi határozatban olvasható: „az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt, illetve az építési tevékenységet ténylegesen végző személy(ek) esetleges felelőssége alapján lehet csak azt tisztázni, hogy a mentelmi joggal rendelkező személy (Tordai Bence – a szerk.) által elkövetett bűncselekmény felmerülhet-e”. 

Hozzátették: egészen addig a rendőrségnek kell nyomoznia, amíg esetlegesen fel nem merül a párbeszédes politikus felelőssége.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke (Fotó: MTI/Kovács Attila)

www.magyarnemzet.hu

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »