Itt az új orosz tank

Itt az új orosz tank

Először közölt fotót az új fejlesztésű orosz T-14 Armata harckocsiról honlapján az orosz védelmi minisztérium – jelentette kedden a RIA Novosztyi állami hírügynökség.

Ezt a tankot szánják az orosz szárazföldi haderő fő harckocsijának. A védelmi tárca abból az alkalomból adott közre képeket róla, hogy a május 9-i győzelem napi parádén Moszkvában ezt az új technikát is felvonultatják.

Hírdetés

Az orosz sajtó 2012 elején számolt be arról, hogy Oroszország 2013-ra kifejleszti új, Armata típusú harckocsijának mintapéldányát, két évre rá pedig megkezdődik a sorozatgyártás és hadrendbe állítás.

Az Uralvagonzavod vállalat által kifejlesztett harckocsiról annyit tudni, hogy merőben új taktikai-műszaki adottságai vannak, elődeihez képest más benne a harckocsizók elhelyezése és fejlettebb a lőszeradagolás. Az Armata automatikus lőszeradagolójában 32 különféle rendeltetésű lövedék fér el, és haladás közben is tud tüzelni.

Az orosz honvédelmi minisztérium honlapja szerint tíz T-14-es harckocsit láthat majd a közönség a második világháborús győzelem 70. évfordulója alkalmából tartandó moszkvai katonai parádén, amelyen 15 ezer ember vonul fel, 190 katonai jármű és 150 harci repülőgép lesz látható.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »