Itt az új elakadásjelző háromszög – a sofőrnek ki sem kell szállnia az autóból!

Itt az új elakadásjelző háromszög – a sofőrnek ki sem kell szállnia az autóból!

Itt az új elakadásjelző háromszög – a sofőrnek ki sem kell szállnia az autóból! Csóka Zsófi2023. 05. 11., cs – 13:36

A háromszöget az autó bármely részéhez rögzítheti.

Újabb ötlettel állt elő a feltaláló, aki évekkel ezelőtt verhetetlen autóbiztonsági rendszert fejlesztett ki. A feltaláló elakadásjelző háromszögét akár anélkül is lehet használni, hogy a sofőrnek ki kellene szállnia az autóból.

Hírdetés

Štefan Vámoš elsősorban arra koncentrált, hogy a háromszög távolról is jól látható legyen, valamint, hogy a többi sofőr mindkét oldalról észrevegye. „A mögöttünk haladó autók messziről élesebb fényt látnak majd, a fényvisszaverő elem pedig megvilágítja a szembejövő járműveket. A fényjelzés több kilométer távolságból is láthatók” – jellemezte Štefan Vámoš találmányát. A készülék az autó elektromos aljzatába csatlakoztatható, de külső áramforrással is működik.

Az új elakadásjelző háromszög víz-, szél- és hóálló. A háromszöget használatkor egy mágnes segítségével az autóhoz rögzíthetjük, így elkerülhető, hogy a sofőrnek ki kelljen szállnia az járműből. Ez a művelet nagyjából 2–3 percet vesz igénybe.

Az elakadásjelző háromszög ára valószínűleg nem fogja meghaladni a 150 eurót, miután a feltaláló elmondta, hogy szeretné az eszközt úgy kialakítani, hogy mindenki számára elérhető legyen.

(tvnoviny.sk, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »