Itt az orosz válasz: "megsemmisítették" a katapultáló pilótát meggyilkoló terrorcsoportokat

Itt az orosz válasz: "megsemmisítették" a katapultáló pilótát meggyilkoló terrorcsoportokat

Az orosz és a szíriai fegyveres erők "megsemmisítették" azokat a szíriai lázadócsoportokat, amelyek a kedden a török légierő által lelőtt orosz vadászbombázó becsapódásának térségében tevékenykedtek, és az incidens után megölték a gép egyik katapultáló pilótáját – közölte Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön.

Így lőttek a levegőben a pilótára a "mérsékelt" háborús bűnösök:

Hírdetés

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról is beszámolt csütörtökön, hogy az elmúlt három nap támadási mérlege szerint az orosz gépek 134 bevetés során összesen 449 célpontot semmisítettek meg Szíria nyolc tartományában. Csapásokat mértek az északnyugati Aleppóban, Idlíbben és Latakiában, az ország középső részén lévő Homszban és Hamában, a főváros, Damaszkusz környékén, valamint az Iszlám Állam dzsihadista szervezet erősségének számító kelet-szíriai Rakkában és Deir ez-Zórban is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet szerdán szintén arról számolt be, hogy az orosz légierő fokozta támadásait, különösen Latakia tartományban, a keddi incidens színhelyén.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »