Itt a vége – sóhajthatnak ma egy nagyot az autósok és a tömegközlekedők is

Itt a vége – sóhajthatnak ma egy nagyot az autósok és a tömegközlekedők is

Csütörtöktől véget ér a felújítás a nagykörúti villamosok közös vonalán, a 6-os önálló szakaszán azonban a nyár végéig folytatódik a munka – mondta az InfoRádiónak Szép Csilla, a BKK Info munkatársa. Addig pótlóbuszokkal oldják meg a tömegközlekedést a Petőfi híd és a Móricz Zsigmond körtér között.

Újra a teljes vonalon közlekednek a nagykörúti villamosok Újbuda-központ és a Széll Kálmán tér között ma hajnali 4 órától – adta hírül a BKK. Mivel azonban

a korábban tervezettnél hosszabb szakaszon újítják fel a 4-6-os villamosvonal dél-budai szakaszát

Hírdetés

– praktikus okokból ugyanis az Irinyi József utca és a Karinthy Frigyes út csomópontjában további kiegészítő pályafelújítási munkákat végeznek -, ezért a Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér között augusztus 28-ig marad a villamospótló busz.

A pótlóbuszra a budai hídfőnél a 212-es busz megállójában, a Budafoki út / Karinthy Frigyes út csomópontban a 33-as busz megállójában, illetve a villamosmegállóban, a körtéren pedig a villamosvégállomás mellett lehet felszállni. A Móricz Zsigmond körtérről a belváros felé az M4-es metró igénybevételét ajánlja a BKK.

Az autósok számára Budán az Irinyi út irányában két sáv járható, a külső sávból lehet jobbra, a Karinthy Frigyes útra kanyarodni – ismertette a szóvivő. A Bogdánfy utcába balra kanyarodóknak érdemes a Petőfi híd után közvetlenül besorolni a belső sávba, mert a munkaterület a forgalmi sávok között van.

Forrás: bkk.hu
Forrás: bkk.hu

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »