Itt a lista, hol van a legtöbb autó Magyarországon

Itt a lista, hol van a legtöbb autó Magyarországon

Csomádtól Csenyétéig tart az ország autós településeinek rangsora.

A vezess.hu azt nézte meg, hpgy a lakosságszámhoz képest melyik magyar településre van bejegyezve a legtöbb személyautó. A lista élén álló Pest megyei községben minden egyes helyi lakosra tíz darab kocsi jut, míg az utolsó helyezett borsodi faluban húsz emberre jut egy autó.

A legtöbb személyautó természetesen Budapesten van, viszont a lakosságszámhoz viszonyítva a főváros csak az országos átlagot hozza. A KSH adatai szerint a sort a Pest megyei Csomád vezeti 10 286 autóval az 1700 lelkes településen. Az első öt település:

Hírdetés

Csomádra és Tüskevárra is jelentős lízingcégek vannak bejelentve adózási szempontok miatt, de autókölcsönzők, fuvarozók és hasonló, rengeteg járművet futtató cégek telephelyein, központjaiban jött ki a legmagasabb szám.

Az országos átlag 370,5 személyautó ezer lakosra nézve, Budapest éppen ezt hozza 370 autóval. A megyeszékhelyeknél így alakul az első öt helyezett:

Kecskemét talán a Mercedes-gyár miatt vezet, a sor végéni Debrecen (356 személyautó ezer lakosra nézve) és Miskolc (328) áll.

A települések listájának utolsó helyén álló borsodi Csenyétén csak húsz emberre jut egy szem autó.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »