Itt a legújabb holokauszt: nemzetiszocialista legóval készülnek népirtásra hazánkban is

Itt a legújabb holokauszt: nemzetiszocialista legóval készülnek népirtásra hazánkban is

Fillérekért lehet náci tiszteket, sőt magát Adolf Hitlert ábrázoló minifigurához jutni. A jogszabályok miatt az eladók nem merik kiírni, valójában mit árulnak, de a vásárlók pontosan tudják, hogyan kell ezeket megkeresni" – hisztizik a Blikk.

"Birodalmi sas, vaskereszt, kefebajusz – a horogkeresztes karszalag híján minden a náci diktátort idézi az SS-egyenruhás kis bábun, amit a Blikk egy magyar hirdetőoldalon talált. Ezerötszáz forintot kér érte a tulajdonosa, aki több darabbal is rendelkezik. Adolf Hitler nevét persze, nem meri kiírni, hiszen hamisított legóról van szó, és a gyártó kőkeményen fellép a nevét, avagy akár a termékeit érő jogsértések ellen. A félreértések elkerülése érdekében a Blikk megmutatta a figura képét egy történésznek is" – folytatódik a szennylap cikke. A "neve mellőzését kérő szakember" pedig így szakértett:

Bár mindenki azt lát a bábuba, amit szeretne, a gyanúm szerint a többség Hitlert látja benne, és ez független az ábrázolás pontatlanságaitól. Egyébként az 1933-1945 közötti Német Birodalom tárgyai iránt nem csak nemzetközileg, minden kontinensen van rendkívül jelentős a kereslet, de Magyarországon is mind a mai napig.

Ezt igazolja az a gyűjtő is, aki megosztotta a tapasztalatait a bulvárlappal.

Van, aki egész háborús szetteket árul ilyen legóból, több doboznyit. Az egyértelmű a gyűjtőknek is, hogy ezek nem valódi legók, még a fejük színe is sokkal világosabb, ha jobban megnézi az ember, de nem is ezért vesszük őket. Veszik modellezők, legósok, háborús relikviák gyűjtői is, mert hiába hamisak, egyedi darabok.

A főleg Pekingben gyártott kis figurákat a magyar eladók külföldi oldalakon veszik. Még olcsóbban, ahogy itt kínálják, és mindig akad rá vevő. Még olyan eladó is akad, aki a dán gyártó nevével próbál eladni, hogy biztosan megtalálják, de az ilyen eseteknek többnyire bíróság a vége. A Lego globálisan évente több száz jogsértő esetben jár el.

A Blikknek ez sem volt elég, megmutatták a Lego Csoportnak is a szóban forgó figura fotóját, mire ők leszögezték: egyértelműen nem az ő termékükről van szó.

Ezek nem a LEGO Csoport termékei, az ezekért felelős személyekkel sem állunk semmilyen kapcsolatban. A LEGO Csoport köztudottan elkötelezett a gyerekek inspirálása és fejlesztése mellett, és soha nem készítene ilyen terméket. Jogi tevékenységünkkel kapcsolatban sosem osztunk meg konkrét részleteket, de mindig megtesszük a szükséges lépéseket a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok, valamint fogyasztóink jogainak és biztonságának védelme érdekében. Célunk, hogy a vásárlóknak soha ne lehessenek kétségei afelől, hogy az általuk vásárolt termék eredeti LEGO termék-e vagy sem.

Ezt követően még ügyvédet is megszólaltatott a Blikk:

Hírdetés

– Iparjogvédelmi jogok megsértésének minősül ezeket a figurákat hamisítani, ami bűncselekmény – mondta dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd. Viszonylag magas büntetési tételekkel jár, mert "könnyű viszonylag nagy kárt okozni" vele a jogtulajdonosnak. Egytől öt évig terjedő szabadságvesztést jelenthet, ha üzletszerűen követik el, vagy ha jelentős vagyoni hátrányt okoznak vele, de különösen jelentős vagyoni hátránynál már öt-tíz évre számíthat az elkövető. Az iparjogvédelem – fűzte hozzá az ügyvéd – nem csak a névre, hanem a figurákra is kitér, márpedig a Lego esetében nem csak a termék, hanem maguk a bábuk is formatervezési oltalom alatt állhatnak.

Ezt jelenti a gyerekek "fejlesztése" a Legó szerint:

A Lego gondoskodik róla, hogy a gyerekek játék közben is megkapják a kötelező buzipropaganda-adagjukat

Végre a legózó gyerekeknek sem kell többé szenvedniük a "nemi sztereotípiáktól"

Korábban írtuk:

Újabb holokauszt közeleg: második világháborús német legókatonákat árul a világ legnagyobb kínai online piactere

Szebb időkre emlékeztető játékkatonák kerülhetnek a karácsonyfa alá Merkelisztánban – van, akit kiráz a hideg tőle

Már holokausztlegót is készítettek gyermekeink hülyítésére

Válasz a holokauszt-legóra


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »