Itt a kormány a nagy energiaspórolási terve: Kötelező homeoffice minden pénteken, betiltják a mikrót(!), hosszabb iskolai szünetek

Itt a kormány a nagy energiaspórolási terve: Kötelező homeoffice minden pénteken, betiltják a mikrót(!), hosszabb iskolai szünetek

Egy kiszivárgott kormányzati dokumentum szerint egészen furcsa spórolási intézkedésekkel készül a szlovák kormány az előttünk álló hosszú, hideg télre. 

Fontos kiemelni, a dokumentum a környezetvédelmi tárca berkeiből származik, az egy előzetes munka, a végső javaslatokról a kormánynak kell döntenie. A későbbiekben részletesebben is foglalkozunk a dokumentumokkal, itt most csak pontokba szedve mutatnánk be a lényeget:

– Szeptember és jövő május között kötelezően csökkentenék a középületek belső hőmérsékletét. Hogy pontosan hány fokra, még nem tudni.

– Lerövidítenék a fűtési szezont a közintézményekben .

– Az irodaépületként szolgáló ingatlanokban megszüntetnék a melegvíz-szolgáltatást.

– Szeptember és jövő március között minden péntek, esetleg minden hétfő és péntek kötelező otthoni munkával (home office) járna ott, ahol ez megoldható. 

– Október és jövő március között minden olyan munkanap kötelező home office-t jelentene, amely egy hétvége, illetve egy munkaszüneti nap közé esik.

Hírdetés

– Hosszabb karácsonyi szünet az iskolákban.

– Kötelező online tanítás minden pénteken.

– Bizonyos elektromos fogyasztók használatának korlátozása a középületekben (betiltanák például a mikrohullámú sütők használatát!)

– Információs kampány indítanak a tudatosabb energiafogyasztásért.

– A műemlékek és műemléképületek esti kivilágításának megszüntetése idén október és jövő május között.

– A fűtéscsövek kötelező hőszigetelése a közintézményekben.

– Az elavult izzók LED-esre való cseréje a közintézményekben.

​​​​​​​- Rendszeres energetikai auditok.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »