Itt a hála a behódolásért: Izrael bojkottálni fogja az Osztrák Szabadságpárt minisztereit

Itt a hála a behódolásért: Izrael bojkottálni fogja az Osztrák Szabadságpárt minisztereit

Izrael bojkottálni fogja az általa szélsőségesen jobboldalinak tartott Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) minisztereit, és csak minisztériumuk szakmai vezetésével tart fenn kapcsolatot – jelentette a Háárec című újság honlapja hétfőn, miután Bécsben hivatalba lépett az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az FPÖ koalíciós kormánya. Az eset szépséghibája csupán annyi: a szabadságpárt és vezére már évekkel ezelőtt hűségesküt tett Izraelnek.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és külügyminiszter jelentette be a bojkottot hétfő este. „Ezen a ponton Izrael a szakmai vezetéssel tart fenn munkakapcsolatot azokban a minisztériumokban, amelyek élén az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képviselője áll”– hangoztatta a külügyminisztérium közleményében.

„Izrael hangsúlyozni kívánja teljes elkötelezettségét az antiszemitizmus elleni harcban és a holokauszt emlékének megőrzésében” – tették hozzá a kötelezőt is.

Izrael közvetlen kapcsolatot tart fenn Sebastian Kurz kancellárral, az ÖVP elnökével, és arra utasították Juvál Rotemet, a külügyminisztérium igazgatóját, hogy dolgozzon ki hivatalos álláspontot Izrael jövőbeli viselkedéséről az új osztrák kormányzattal.

Ez csak ideiglenes, amíg kialakítják a követendő magatartást

Hírdetés

A bojkottot időlegesen határozták meg arra az időszakra, amíg kialakítják a követendő hivatalos magatartást. A Háárec értesülése szerint a külügyminisztérium szorgalmazta a döntést, miközben a miniszterelnöki hivatal hajlamos volt elfogadni az FPÖ nyilatkozatát antiszemita gyökereinek elvetéséről.

Amikor a Szabadságpárt 2000-ben először került kormányra, akkor Izrael határozott elutasítással válaszolt: visszahívták Bécsből az izraeli nagykövetet, alacsonyabb szintre helyezte a két ország közötti diplomáciai kapcsolatot.

Tanulság: soha nem lehet, így nem is szabad nekik megfelelni.

(Kuruc.info – MTI nyomán)

Az új osztrák kormány elkobozza a migránsok pénzét és mobiltelefonját – a támogatást és a segélyt is csökkentik

Kurz és Strache megegyezett: koalíciós megállapodást kötött a nevében konzervatív ÖVP és az egykor radikális FPÖ

Nyugat-európai "nemzeti radikálisok" a megszállt Ciszjordániában: "Ez a zsidó nép földje!"


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »