Ítéletidő tombolt Rimaszombatban és Nyitrán – Komoly károkat okozott Magyarországon is (Képekkel)

Ítéletidő tombolt Rimaszombatban és Nyitrán – Komoly károkat okozott Magyarországon is (Képekkel)

A természet ismét megmutatta erejét. Az erős szél háztetőket tépett fel és fákat csavart ki.

Leginkább a Rimaszombatban és környékén élők riasztották a tűzoltókat. A hatóságok most is a károk elhárításán dolgoznak.

Az erős szél és a kiadós eső a legnagyobb kárt a Körút (Okružná) utcában található iskolán ejtette, melynek letépte a tetejét. De családi házak és a helyi futballstadion is károkat szenvedett.

A tűzoltókat eddig 16 esetben riasztották, főleg kidőlt fákhoz és családi házakon, gépkocsikon történt károk miatt. Több kiszállás továbbra is tart, személyi sérülésről egyelőre nem érkezett hír.

Hírdetés

Nyitrán szintén gondokat okozott a rengeteg csapadék. A hírek szupercella kialakulásáról is szólnak, mely szintén pusztítást végzett. Fákat csavart ki, a Galgóci úton pedig az erős szél levitte az egyik családi ház tetejét, mely az úton landolt. Az útszakasz jó ideig járhatatlan volt. Több helyszínen még dolgoznak a tűzoltók.

Magyarország felé jelenleg csak kerülővel járnak a vonatok. A komoly esőzés miatt ugyanis Nagymaros és Zebegény között az elmozdult föld ráesett a sínekre, járhatatlanná téve a szakaszt Szob és Nagymaros között. A járatok jelenleg Rajka felé, kerülővel járnak, egyes szerelvényeket pedig Komárom irányába térítettek el.

Több városban, köztük Budapesten, Pécsett és Esztergomban is komoly gondokat okoz a kiadós eső.

SITA/Körkép.sk/imeteo.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »