Ítéletidő, titkos találkozó, magyar harcol magyar ellen

Ítéletidő, titkos találkozó, magyar harcol magyar ellen

Ha ön a Nyugat-Dunántúlon lakik, akkor nagyon szerencsés, hiszen ezen a télen már sokadszorra láthat havat, ellentétben az ország keleti vagy déli részén élőkkel. Ha az időjósoknak bejön a számításuk, akkor ma 5 centiméternél is több hó hullik majd Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében. Autózás helyett ezért ott mindenkinek javasoljuk a szánkót, a gyerekek biztosan örülnek majd neki.

Az ország többi részén sajnos – legalábbis a meteorológusok szerint – nem lesz fehér a táj, viszont a tél kevésbé szép, ám annál veszélyesebb részéből ki jut majd bőven: a Dunántúl többi megyéjére valamint Pest és Nógrád megyére ónos eső miatt adtak ki riasztást, csúszhatnak az utak, úgyhogy aki teheti, ne használja ma az autóját. 

Ma egyébként Tódor és Rómeó napja van, köszöntjük őket, és akkor lássuk, mi várható hazánkban és a széles nagyvilágban.

Ma reggel újra bíróság elé áll a Teréz körúti robbantással vádolt fiatalember, ezúttal a robbantás tanúit hallgatják majd meg; természetesen beszámolunk róla. A kihallgatási jegyzőkönyvekből egyébként egy magányos, súlyos paranoid tüneteket mutató, ugyanakkor rendkívül precíz, akkurátus ember képe rajzolódik ki, aki hosszasan, részletesen, minden körülményre kiterjedően tárta fel a rendőröknek a motivációit, a robbanószerkezetek elkészítésének folyamatát. Hétfőn egyébként a robbantásban megsérült rendőrök beszéltek arról, hogyan változott meg az életük a támadás óta, illetve milyen borzasztó sérüléseket szereztek. 

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Ma jelenése van a bíróságon Fürst Györgynek, Terézváros egykori MSZP-s alpolgármesterének is, akit hűtlen kezeléssel vádolnak az Andrássy úti paloták kiárusítása miatt. Első fokon Fürstöt és társait bűnösnek találták, a vádlottak azonban csak felfüggesztett börtönt kaptak. Az ügyészség azonban azt szeretné, ha valóban rács mögé kerülnének. Ma kezdődik a másodfokú eljárás, a részletekről beszámolunk.

http://mno.hu/

 

Hírdetés

Tarlós István ma tovább küzd a baloldali ellenzéknek a 3-as metró akadálymentesítése érdekében indított népszavazási kezdeményezése ellen, amely ügyben már gyűjtik is az aláírást. A főpolgármester ma egészen a Parlamentig megy, mégpedig a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (Meosz) elnökével karöltve, és ott „kormányzati meghívásra” tárgyalnak a lehetséges megoldásokról. Azt egyelőre a felek nem árulták el, hogy ki a titkos tárgyalópartner, de amint megismerjük az újabb részleteket, megosztjuk önökkel. 

http://mno.hu/

 

Bizonyára ma sem múlik el a nap anélkül, hogy a kormánypárt ne találna ki valamilyen újabb szankciót, amivel a Soros Györgyhöz köthető civil szervezeteket sújthatja, esetleg ne terítenének valamilyen újabb lejárató videót Vona Gábor vagy valamelyik másik ellenzéki politikus ellen. Az sem kizárt, hogy folytatódnak a visszalépések egyik-másik párt vagy jelölt javára, így ha lassan is, de egyre több körzetben tisztul a kép. Tegnap egyébként Lévai Katalin bejelentette, hogy mérhetetlen pártja indul a választáson. Ezzel a billegő körzetekben a Fidesz malmára hajtja a vizet.

http://mno.hu/

 

Külpolitikai téren számunkra a legfontosabb, hogy hivatalos honlapja szerint szerdán Budapestre érkezik Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, hogy Orbán Viktorral tárgyaljon. A lengyel politikus az állam – és kormányfők nem hivatalos februári, továbbá a soron következő márciusi találkozójának készíti elő a terepet. Mint arról korábban írtunk, Tusk egyik célja, hogy kipuhatolja, vajon az unión belül kinél mutatkozik hajlandóság, hogy többet fizessen be az unió kasszájába. Márpedig – ha hinni lehet Lázár János korábbi kijelentésének – Magyarországon ez ügyben jó helyen kopogtat. 

http://mno.hu/

Szintén a mai napon Magyar Levente külügyi parlamenti államtitkár Vaszil Bodnar ukrán külügyminiszter-helyettessel találkozik Ungváron, a téma vélhetően a magyarokat sújtó ukrán oktatási törvény lesz.

És akkor néhány szó a sportéletről: délelőtt sajtótájékoztatót tart Babos Tímea, aki a hétvégén megnyerte élete negyedik komoly felnőtt-tenisztornáját egyesben. Jó formában van: tavaly év végén párosban lett világbajnok, majd januárban Australian Opent nyert szintén párosban. Közben a nap folyamán a BOK csarnokban összecsap Balázs Attila és Fucsovics Márton a Hungarian Challenger Openen. Ők a hétvégén még egymás oldalán küzdöttek a világcsoport nyolcaddöntőjében Belgium ellen.

http://mno.hu/

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »