Ítéletidő csap le délnyugat felől az országra, kiadták a riasztást

Ítéletidő csap le délnyugat felől az országra, kiadták a riasztást

A hétvégén folytatódik a fülledt, meleg, változékony időjárás – tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Légköri front ugyan nem éri el térségünket, de továbbra is nagyon nedves, labilis levegő tölti ki a Kárpát-medencét. A főváros környékén tehát sokfelé erőteljes lesz a gomolyfelhőképződés, emellett azért hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet.

Záporeső, zivatar több kerületben előfordulhat, de éjszaka kisebb a csapadék esélye. Eleinte méréskelt lesz a légmozgás a szombati napon, majd időnként megélénkül az északkeleti szél, zivatar térségében pedig átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell.

A hajnali 18 fokról 30 fokig emelkedik a hőmérséklet, ez

a csúcsérték mindegy 4 fokkal magasabb az ilyenkor szokásosnál.

Hírdetés

Vasárnapra kissé mérséklődik a nagy meleg, a maximum 25 Celsius körül valószínű. Rövidebb időre süthet ki a nap, egy magassági hideg légörvény miatt közepesen, illetve erősen felhős idő lesz a jellemző, és sok helyütt elered az eső, záporeső. Emellett zivatarokra, helyenként felhőszakadásra,

jégesőre is számítani lehet viharos széllökésekkel.

A jövő héten már szárazabb léghullámok érkeznek, sok napsütésre van kilátás. A gomolyfelhőkből hétfőn még több helyen, keddtől már csak elvétve fordulhat elő záporeső, zivatar. És úgy néz ki,

egyre nagyobb területen várható kánikula.

Miközben hétfő délután 29 fokot mérhetnek, kedden a csúcsérték elérheti már a 30, szerdán már a 32 fokot is, és valószínűleg csütörtökön is 30 fok fölött maradnak a maximumok.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »