Ítélet született az izraeli világutazó bestiális meggyilkolása ügyében

Ítélet született az izraeli világutazó bestiális meggyilkolása ügyében

Jogerős ítéletet hozott a Szegedi Törvényszék a téglával halálra vert izraeli utazó ügyében. A bíróság nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és kábítószerrel való visszaélés vádjában mondta ki bűnösnek a két fiatal férfit. A másodfokon eljáró bíró az elsőrendű vádlottat 21 év, a másodrendű vádlottat 15 év fegyházbüntetésre ítélte. Ítélet született

Magyar gyökereit kereste, családfáját kutatta a 2015-ben Tiszakécskén meggyilkolt izraeli férfi. Az ügyész szerint egyértelműen megállapítható: az elkövetők a 40 éves világutazó laptopjáért, mobiltelefonjaiért és némi készpénzért gyilkoltak.

„A vádlottak cselekményének indítéka a sértett értékeinek megszerzésére irányult. Ezen cél érdekében pedig a vádlottak a helyszínen megtalált téglák fejre irányzott közepes, illetőleg nagy erejű dobásával, illetőleg meghatározhatatlan számú rúgással, összességében 30-nál több erőbehatással, összesen 37 több, önmagában is életveszélyes sérülést okoztak a bántalmazás kezdetén hálózsákban alvó, ezért a kezét csak nehezítve használó sértettnek” – ismertette Szilágyi Lajos ügyész a tárgyalóban.

Hírdetés

A védelem azzal érvelt, az áldozat sérülései azt bizonyítják, hogy nem volt védekezésre képtelen. A bíróság végül enyhítette az első fokú ítéletet.

„N. Károly elsőrendű vádlott szabadságvesztésének tartamát 21 évre, S. Edvárd János másodrendű vádlott szabadságvesztésének tartamát 15 évre enyhíti. Németh Károly elsőrendű vádlott legkorábban a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsájtható feltételes szabadságra” – hangzott Gyurisné Komlóssy Éva bíró részéről az ítélet.

A bírói indoklásban elhangzott: egyértelműen megállapítható, hogy a vádlottak előre kitervelték a rablógyilkosságot. Ugyanakkor enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlottak korát és hátrányos helyzetét.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »