Italboltba menekült a kérdések elől az MSZP-s képviselő

Italboltba menekült a kérdések elől az MSZP-s képviselő

A Hír TV Informátor című műsorának stábja csak kérdezni akart Gurmai Zita MSZP-s képviselőtől, aki fejvesztve elkezdett menekülni.

A Hír TV Informátor című műsorának stábja épp a Fehér Háznál – a Képviselői Irodaháznál – forgatott, és ellenzéki politikusokat szeretett volna megkérdezni a Gyöngyöspata kapcsán hozott Kúria-ítéletről, amikor megérkezett Gurmai Zita, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője. Innentől olyan üldözés vette kezdetét, amelyet még nem látott a közvélemény az elmúlt 30 évben.

A jelenetről az Informátor műsorvezetőjét, Szarvas Szilvesztert kérdeztük. – Hétfőn készült ez a felvétel, épp a Fehér Ház előtt kérdezgettünk politikusokat, majd megérkezett az autójával Gurmai Zita – mesélte a Magyar Nemzetnek a műsorvezető, aki szerint már a leparkolás előtt meglátta őket a képviselőnő, és csak 5 percnyi telefonálgatás után szállt ki az autójából.

– Azt hittük, hogy a Fehér Ház főbejáratán fog besétálni, és majd tudunk kérdezni tőle, de kiszállt és elkezdett futni az ellenkező irányba – mondta nevetve Szarvas.

Az biztos, hogy az utóbbi évektizedek egy legjobb üldözési jelenete folyt le. A felvétel 47. másodpercében látható Gurmai Zita kiváló testcsele, amelynek váratlan és páratlan kivitelezése még Szarvas Szilvesztert is meglepte. A riporter lépéshátrányba került, Gurmai pedig menedéket lelt egy italboltban.

Hírdetés

Az eset komikusságán kívül rávilágít egy szomorú tényre: az MSZP az a párt, amelytől alig lehet kérdezni. A párt sajtósa, Nyakó István elvétve válaszol a kérdésekre, ha válaszol egyáltalán. Az MSZP-s politikusok első alkalommal felveszik a telefont az újságíróknak, majd miután kiderül, hogy mondjuk pont a Magyar Nemzettől telefonál az ember, akkor azt mondják, hogy „később visszahívom”.

De aztán sosem hívnak vissza, a telefonszámot pedig elmentik „Ne vedd fel néven”. Mindeközben sírnak a parlamentben a sajtószabadság miatt.

Bácskai Balázs – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »