„Iszony”: a sorból kilógó amerikai Rand Paul szenátor a béke mellett

„Iszony”: a sorból kilógó amerikai Rand Paul szenátor a béke mellett

Egyre többen vannak a Nyugat legkiválóbb gondolkodói, újságírói közül, akik úgy érzik, soha ilyen veszélyesen nem sodorták a világot egy, akár bolygónk számára végzetes konfrontáció felé. Nem mások, mint az amerikai katonai-biztonsági komplexum és a vele összeforrott neokonok, azaz neokonzervatívok, akiknek minden álma, hogy háborút provokáljanak ki minimum Oroszországgal, de akár Kína és Irán is „jöhet”. Sokak szerint saját, de természetesen a világ népeinek vesztére.

Ezen a nem szinte, de kézzelfoghatóan naponta élesedő Nyugat-Kelet konfrontáción keresztül nézve Orbán Viktor tegnapi beszédét, még nagyobbnak látjuk azt a feladatot, illetve küzdelmet, amelyről így beszélt: „Európa és benne a magyarok világtörténelmi fordulóponthoz érkeztek, még sosem feszültek egymásnak ilyen nyíltan a nemzeti és a globalista erők”, és így folytatott:

„Nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá szervezett nemzetközi hálózattal„: külföldi konszernek és belföldi oligarchák által kitartott média, hivatásos béraktivisták, bajkeverő tüntetésszervezők, a nemzetközi spekulánsok által fizetett NGO-k láncolata, amit Soros György neve foglal össze, és ő testesít meg”.

Bár ne legyen igazunk, de ez a harc még keményebb lesz Magyarország számára a minap, Washingtonban véghez vitt külügyminiszter cserével, ugyanis a Nyugat-Kelet konfrontációban viszonylag mérsékelt Rex Tillerson külügyminiszter helyébe egy olyan embert, Mike Pompeo volt CIA-igazgatót tettek, aki imádja, és tüzelni fogja a két tábor szembenállását, megfúrva az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris szerződést is. Azaz nem fogja jó szemmel nézni, hogy Budapest éppen olyan normális kapcsolatokat kíván fenntartani Moszkvával, Pekinggel vagy Teheránnal, ami nem elmebeteg korszakban megkérdőjelezhetetlenül mindennapos.

Aki azt hiszi, hogy az amerikai kongresszus tagjai totálisan a hadiipari komplexum-neokon hatalom kezében vannak, az csak annyiban téved, hogy van néhány kivétel. Így például Tulsi Gabbard, Hawaii demokratapárti, rendkívül bátor képviselőnője, de Rand Paul, a Kentucky szövetségi államot republikánus színekben képviselő szenátor is, akinek apja, Ron Paul, volt republikánus kongresszusi képviselő és többszörös amerikai elnökjelölt a róla elnevezett intézetben bocsájt ki elsősorban annak magyarbarát igazgatójával, Daniel McAdams-szel naponta olyan szövegeket, amelyektől garantáltan nem esznek nagyobb étvággyal a háborúpártiak.

Rand Paul képviselő most a kéthavonta megjelenő amerikai National Interestben „Itt az ideje egy új amerikai külpolitikának” címmel jelentetett meg egy olyan cikket, amely legmeghökkentőbb eleme magának a megjelenésének a helye. Ugyanis a National Interest neokon folyóirat. Ami még nagyobb nyomatékot ad Paul igen éles támadásának az amerikai külpolitika drámaian veszélyes és költséges neokon irányítása ellen.

A cikket azzal kezdi, hogy mi az a foglalkozás, amelyben valaki állandóan téved, de annak ellenére folyamatosan szövegel a tévében, és még több vad jóslatot terjeszt, mint korábban? Nem, nem az időjárást bemondó „weatherman”, hanem a neokonok. Az időjóshoz hasonlóan a neokon azt jelenti, hogy neki soha sem kell bocsánatot kérnie. De a mindig tévedő időjóssal szemben ő mérhetetlen károkat okoz: több billió elveszett dollárt eleve kudarcra ítélt háborúkon.

Hírdetés

Rand Paul ezután felsorolja azt, hogy miket „ígértek meg” a neokonok Irak, Líbia, Szíria ügyében; miként viselkedtek a Jement bombázó Szaúd-Arábia tekintetében. Nem felejtve ki a neokonok befolyása alatt álló John „Orbán neofasiszta diktátor” McCain republikánus szenátort és hasonlóan háborús héja társát, Lindsay Grahamet.

A cikk, mint a mondás tartja, aranyat ér.

Az emberiség sorsa szempontjából viszont szaranyat ér a Soros-féle, szigorúan neokon vonalat követő 444.hu portálon két nappal ezelőtt „Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője” címmel indított videósorozata „az orosz befolyásról Magyarországon”. Arról, hogy „Vlagyimir Putyinból pedig hogyan lett Orbán Viktor miniszterelnök legfontosabb külföldi szövetségese.” Főszerepben Anne Applebaum, a Washington Post Magyarországot rendszeresen gyalázó csúcsneokon publicistája, akinek magyar közpénzen történő anyagi támogatása Fellegiék Amerikában működő The Hungary Initatives alapítványon keresztül felfoghatatlan.

Az viszont felfogható, hogy e sorozat miért indult: segíteni megakadályozni, hogy a magyar kormány a jövőben a miniszterelnök által felemlített harcban erősítse pozícióit, és belülről egy lapáttal rátenni arra az imázsra, amelyet a neokon hangoltságú fősodratú média naponta globálisan terjeszt.

Aminek az ellenkezője lehetne egy olyan videó, amelyen Rand Paul szenátor, édesapja, Ron Paul és Daniel McAdams mondaná el a magyar nézőknek, mennyire igazuk van, amikor a béke mellett teszik le a voksukat a neokon-Soros-féle háborús uszítók helyett.

https://magyaridok.hu/lovas-istvan/iszony-sorbol-kilogo-amerikai-rand-paul-szenator-beke-mellett-2900205/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »