Iszlám Ideológiai Tanács: elveszi a férfiak önbizalmát, ha nem erőszakolhatják és verhetik a feleségüket

Iszlám Ideológiai Tanács: elveszi a férfiak önbizalmát, ha nem erőszakolhatják és verhetik a feleségüket

Újból védtelenné válhatnak a családon belüli és a szexuális erőszak női áldozatai Pakisztánban, miután Punjab tartomány vallási vezetői érvényteleníteni akarják a múlt héten elfogadott Nők Védelme Törvényt.

Iszlámellenesnek nyilvánították a családon belüli erőszak megfékezésére hozott törvényt Punjabban, Pakisztán legnagyobb tartományában – írja az Independent. A döntést vallási kérdésekben "jártas" kormányzati tanácsadók hozták meg, akik "nyílt támadásnak" vették a nők védelmében hozott jogi lépéseket.

A Nők Védelme Törvényt a múlt héten fogadták el Punjabban, és eddig példátlan jogvédelmet biztosítottak a családon belüli, a szexuális és az érzelmi erőszak elszenvedőinek.

A törvény legfontosabb elemei közé tartozik az éjjel-nappal ingyen hívható forró drót és a bántalmazott nőknek menedéket adó szálláshelyek létrehozása is. Kerületi szinten vizsgálják a bűncselekményeket, az elkövetőket pedig folyamatosan követni tudják GPS-karkötők segítségével.

Hírdetés

"A törvény elveszi a férfiak önbizalmát"

A történelmi lépésnek azonban nem mindenki örült: az Iszlám Ideológiai Tanács vezetője például iszlámellenesnek nevezte az új törvényt legutóbbi sajtótájékoztatóján, ahol Korán-idézetekkel bírálta a nők védelmét segítő döntéseket.

A tanácsot korábban rengetegen kritizálták a szexuális erőszak "elbírálása" miatt: a férfiakból álló csoport megtiltotta a DNS-minták használatát a nyomozás során, és az orvosi vizsgálatot is érvénytelennek nyilvánította, ha nem talált legalább 4 férfit, akik megerősítették a bántalmazott nő vallomását…

"A törvény elveszi a férfiak önbizalmát. Egyértelmű, hogy nyugati gyarmattá próbálja változtatni Pakisztánt" – mondta Pakisztán legnagyobb vallási pártjának vezetője.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »