Iszlám Állam elleni légicsapások- USA kampányt kezdett Oroszország ellen

Iszlám Állam elleni légicsapások- USA kampányt kezdett Oroszország ellen

Barack Obama amerikai elnök, nemrégiben azt mondta, hogy egyesítsék erőiket Oroszországgal és Iránnal a terrorizmus elleni küzdelemben Szíriában, de a Fehér Ház csak a fenekét vakarta csatlósaival együtt, és a száját járatta, mutatják az események.

Egyesült Államok, Németország, Szaúd-Arábia, Katar, Franciaország és Nagy-Britannia vezetői egy lejárató kampányt kezdtek Oroszország ellen, amelyben azzal vádolják, hogy  a szíriai bombázás eltér az ENSZ alapszabályától.

Az oroszellenes koalíció kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint, az Orosz Föderáció, azonnal hagyja abba a támadásokat a “szíriai ellenzék” ellen.

A médiakampány szerint a Fehér Ház azt állítja, hogy Oroszország a terrorista táborok helyett Szíriában civileket és Bashar al-Assad ellenzékét bombázza.

Hírdetés

Oroszország ilyen vádakkal szembesült, annak ellenére, hogy Szíria kérésére  járt el a nemzetközi jog figyelembevételével és az ENSZ Biztonsági Tanácsához nyújtotta be javaslatát, melyet meg is szavaztak. Azonban egy lépést sem tett a “koalíció” a terrorizmus elleni küzdelemben, mondta Szergej Lavrov külügyminiszter.

A hat ország állítja, hogy Oroszország bombázta Hama, Homsz és Iblid városok polgári lakosságát.. Azt is állítják, hogy az orosz katonai akció súlyosbítja a szélsőséges csoportok erősödését Szíriában, de erre nincs bizonyíték,írja a LaiInfo.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »