Iszlám Állam: A keresztényekre vonatkozó 11 szabály

Megalakulása kezdete óta az Iszlám Állam felajánlotta a keresztényeknek a dimmiséget, az iszlám jog szerinti elnyomást, és megkövetelte tőlük a dzsizja [fejadó] fizetését. Azonban akkor a keresztények mindezt elutasították vagy elmenekültek, így az IÁ szemében „kuffar harbivá”váltak, valaki olyanná, aki háborúban áll az iszlámmal. Az iszlám jog (saría) alapján az ilyen embereket meg kell ölni.

Ne felejtsük: Miközben az Iszlám Államra haragszik a világ, Izrael és Amerika támogatásával jöttek létre, s Törökországgal kereskedve tudnak fennmaradni!!!

A dimmi egy történelmi fogalom, mely egy iszlám állam nem muzulmán lakosaira utal. A szó szó szerinti jelentése „védett személy”, olyan értelemben pl. ahogy a maffia “védi” a befolyása alá tartozó üzleteket. A dimmi státuszban levő személynek alá kell írnia egy szerződést és a muzulmán állam által nem muzulmánokra kivetett fejadót – ún. dzsizját – kell fizetnie ahhoz, hogy az iszlám jog (saría) alapján védett legyen.

Azok a keresztények, akik az IÁ területein maradtak és nem utasították el az IÁ követeléseit, megkapták a dimmi státuszt. Az alább közölt lista azokról a szabályokról, melyeket a dimmiknek be kell tartaniuk nem az IÁ találmánya. Magával a dimmiséggel egyidősek. Ez nyilvánvalóvá válik, ha összehasonlítjuk az IÁ szabályait azokkal a dimmikre vonatkozó szabályokkal, melyek a klasszikusnak számító iszlám jogi útmutatóban, az Utazók támaszában (Umdat al-Salik) is szerepelnek.

Részletek az Utazó támaszából:

o11.4: A minimális nem muzulmán fejadó

A minimális nem muzulmán fejadó 1 dinár (4,235 gramm arany) [évente]. A maximum fejadó annyi lehet, amennyiben a két fél megegyezik.

Mindezt szelíden és udvariasan kell beszedni, mint ahogy minden adósságot, és nem vonatkozik a nőkre, a gyerekekre vagy az őrültekre.

o11.5

Az ilyen nem muzulmánok kötelesek engedelmeskedni azoknak az iszlám törvényeknek, melyek az élet, a hírnév és a vagyon biztonságára és védelmére vonatkoznak. Ezen felül:

-1- megbüntetik őket, ha házasságtörést követnek el, vagy lopnak, a részegségért viszont nem;

-2- ruházatuk különbözik a muzulmánokétól, egy széles övet kell hordaniuk (zunnar);

-3- nem üdvözlik őket azzal, hogy “asz-szalamu ‘alajkum” (béke legyen veled);

-4- az út szélén kell járniuk;

-5- házaikat nem építhetik ugyanolyan magasra, vagy magasabbra, mint a muzulmánok. Ugyanakkor, ha egy magas házra tesznek szert, azt nem fogják lerombolni;

-6- tilos nyilvánosan bort vagy disznóhúst árulniuk. (A templomi harangot kongatniuk vagy keresztet viselniük/kirakniuk), hangosan recitálni a Tórát vagy az Evangéliumokat, vagy nyilvános temetést és ünnepeket tartaniuk;

-7- tilos új templomokat építeniük!

Hírdetés

O11.6

Tilos három napnál tovább a Mekkát, Medinát és Jamamát körülvevő területeken tartózkodniuk, ha a kalifa valamiért megengedte nekik, hogy belépjenek ezekre a területekre.

O11.7

Egy nem muzulmán engedély nélkül semmilyen körülmények között sem léphet be a Mekkai Szent Területre vagy bármelyik mecsetbe. (Egy muzulmán pedig nem léphet be a keresztények engedélye nélkül a templomaikba.)

O11.8

A kalifának kötelező (o25) – a muzulmánokhoz hasonlóan – megvédenie azokat, akik muzulmán területen élnek és törekednie kell kiszabadítania azokat, akik fogságban vannak.

Az IÁ alább felsorolt összes intézkedése megtalálható a fentiekben.

A MEMRI (Middle East Media Research Institute) beszámolója alapján al-Karjaten városában rengeteg keresztény írta alá a dimma-szerződést azért, hogy mentse az életét és az érdekeltségeit.

Az IÁ által a dimmikre vonatkozó 11 szabály:

1. A keresztények a városban és környékén nem építhetnek templomot, kolostorokat, remetelakokat.

2. A keresztények a muzulmánok utcáiban és a piacokon nem tehetik ki a keresztet, a könyveiket sem mutogathatják és nem használhatnak hangerősítőt az imádkozás vagy prédikációk alatt.

3. Gondoskodniuk kell arról, hogy a muzulmánok ne hallják a könyveik recitálását vagy a harangjaik kongását, amelyet csak a templomaikon belül szólaltathatnak meg.

4. Nem hajthatnak végre semmilyen olyan agresszív cselekedetet az IÁ ellen, mint például menedékadás  kémeknek és körözött embereknek. Ha a muzulmánok elleni bárminemű cselszövésről tudomásuk lesz, azt közölniük kell a hatóságokkal.

5. Nyilvánosan nem végezhetnek vallási szertartásokat.

6. Tisztelniük kell a muzulmánokat és nem kritizálhatják a vallásukat.

7. A gazdag keresztényeknek évi 4 arany dinárt kell fizetniük, a közepesen gazdag keresztényeknek kettő arany dinárt, a szegényeknek pedig egyet. A keresztényeknek be kell vallaniuk a bevételeiket és két részletben kell befizetniük a dzsizját.

8. Nem birtokolhatnak fegyvert.

9. Nem kereskedhetnek muzulmánokkal, vagy muzulmán piacokon alkohollal vagy disznóhússal és nyilvánosan nem fogyaszthatnak alkoholt.

10. A temetőikről gondoskodhatnak.

11. Az IÁ öltözködési szabályait és üzleti útmutatásait kell követniük.

Forrás: JihadWatch

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=7436

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Külföld, Publicisztika Tagged: dimmi, iszlám állam


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »