Isteni időzítéssel, jövő nyárig pótlóbuszok járnak a Balaton déli partján

Állítólag június 16-ig befejezi a munkát a felcsúti érdekeltségű, és egy bizonyos „Mészáros Lőrinchez” szoros szálakkal fonódó R-Kord, valamint a V-Híd és a Swietelsky alkotta konzorcium, amely mintegy nettó 72,38 milliárd forintért újítja fel a dél-balatoni vasúti pályát.

Tudják, áprilisban jött a hír, miszerint Mészárosék 19,4 milliárd forinttal többért végzik el a műveletet, mint amit az előzetes mérnökár tartalmazott. De sebaj, hiszen az apró baki után gyorsan hoztak egy kormányhatározatot, miszerint 

a beruházásra szánt uniós támogatás összegét 53 milliárd forintról 72,4 milliárdra emelik, így a bizonyos Mészáros Lőrinc fémjelezte cég el is kezdheti a munkát. 

Hírdetés

Ha szombat reggel a kávé mellett szédelegve ezzel tornázná fel a vérnyomását, vagy csak röhögne egy jót cinikusan 2016-on, kattintson ide.

A most megjelent hír szerint Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vasárnaptól június 16-ig, a nyári menetrend életbe lépéséig járnak a pótlóbuszok. 

    

A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár-Fonyód vonalon is pótlóbuszok járnak (ide a balatoni vonalból kiszedett, használt, de még használható motyót építik be. Rá is fér…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »