Isten küldöttei – Akolitusokat avattak Szombathelyen

Isten küldöttei – Akolitusokat avattak Szombathelyen

Véget ért a Szombathelyi Egyházmegye által indított második akolitusképzés. A tizenhét jelöltet január 22-én avatta fel a szolgálatra Székely János megyéspüspök.

2019-ben kezdődött el a jelentkezők képzése, akiket 2021 januárjában avatott lektorrá Székely János. Egy évvel később pedig elérkezett a várva várt nap, amikor a képzés lezárultával az akolitusi szolgálatra is felavatta őket a megyéspüspök.

Ezzel az életre szóló elköteleződéssel nagy segítségére lehetnek a helyi egyházközségeknek például igeliturgia végzésében, a plébániaszolgálat sokféle teendőiben, zarándoklatok szervezésében, közösségek vezetésében.

„Krisztus sokféle módon kopogtatott az életetek ajtaján. Ma igent mondtok erre a hívásra, amellyel ő azt szeretné, hogy a kincseket, amit adott, másokkal is megosztanátok. Legyetek igazi követők, egészen közel az Ő szívéhez – mondta szentbeszédében Székely János.

Utalt arra, hogy január 22-én emlékezik meg egyházunk Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról, aki a világi keresztények egyik nagy példaképe, s aki a lelki életében megélte a Krisztussal való egységet: újra és újra befogadta őt a napi szentmisében, szentáldozásban, az imádságaiban. És Krisztust sugározta a körülötte élők felé. „Krisztus számít rátok, legyetek az Ő világossága!” – zárta homíliáját a megyéspüspök.

Hírdetés

A szentbeszéd után következett az avatási szertartás. A jelöltek egyesével léptek előre, majd letérdeltek a kelyhet tartó főpásztor elé. „Vedd ezt az Eucharisztia ünneplésére előkészített kenyeret, és úgy élj, hogy méltóképpen szolgálhass az Úr és az Egyház asztalánál!” – bízta rájuk a küldetést Székely János.

Az akolitusavatási szentmise visszanézhető az egyházmegye YouTube-csatornáján:

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »