"Isten kiválasztott népe a zsidó", "Izrael a világ közepe" – Slomó 50 részes "társadalmi célú reklámot" készíttetett közpénzből

"Isten kiválasztott népe a zsidó", "Izrael a világ közepe" – Slomó 50 részes "társadalmi célú reklámot" készíttetett közpénzből

Ötvenrészes rövidfilmsorozatot készíttetett az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH), amelyben cigány, félzsidó, liberális, buzi és más „haladó” szellemiségű közéleti szereplők beszélnek a zsidósággal való meghitt kapcsolatukról.

A közlemény szerint az EMIH felkérésére Gárdos Péter filmrendező készítette el azokat a 2-6 perces videókat, amelyekben 50 művész, közéleti személyiség és tudós beszél arról, hogy milyen emléke vagy közvetlen tapasztalata van a zsidóságról.

A sorozat célja többek között „a zsidósággal kapcsolatos sztereotípiák lebontása” és annak bemutatása, hogyan szembesülnek akár nem zsidó közéleti személyiségek is ezekkel az „előítéletekkel”. Az interjúalanyok többsége nem zsidó vallású-identitású, és eltérően vélekedik a zsidó közösségekről és identitásról, de az EMIH szerint a filmekből megismerhető tapasztalatuk, véleményük egyetlen esetben sem kirekesztő vagy negatív.

Hírdetés

A felvételeket az egykori csillagos házakban készítették, és a napokban valamennyi felkerül a YouTube videomegosztó portálra. A csütörtöki budapesti bemutatót követő hetekben Debrecenben, Pécsett és Szegeden is be fogják mutatni a filmsorozatot.

Gárdos Péter beszélgetőpartnerei között szerepel Bangó Margit előadóművész, Dér András filmrendező, Erős Antónia műsorvezető, Falusi Mariann énekes, Fullajtár Andrea színésznő, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Grecsó Krisztián író, Havas Henrik műsorvezető, Karafiáth Orsolya költő, Kulka János színész, Laár András humorista, Lackfi János költő, Máté Gábor színész, Molnár Ferenc Caramel énekes, Szabó Győző színész, Szabó T. Anna költő, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész.

A beharangozó videón Köves Slomó elmondja, hogy a „társadalmi” (értsd: zsidó) célú reklámra két forrásból volt pénzük: a holoemlékév keretéből és a Tett és Védelem Alapítvány jóvoltából, ami részben ugyancsak közpénzből működik, hiszen szeretett kormányunk tízmilliókat ad a magyarellenes gondolatrendőrségnek – évente:


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »