Isten igéjével elpukkasztja önigazóló véleménybuborékainkat

Isten igéjével elpukkasztja önigazóló véleménybuborékainkat

Ritkán annyira telitalálatos Isten Igéje, mint éppen a mai napon, ezen a hétvégén. A 292 éve megjelenő herrnhuti Losung 2022. május 6-ra rendelt két Igéje mindenfajta önigazoló véleménybuborékot, legyen az személyes, közösségi, egyházi vagy akár a mai nemzedékek önmentő generációs ideológiája, vagy kibernyelvi rövidítésekkel közölt csupasz kommunikációs kódjai, szóval Ő egyetlen suhintással, egyetlen Lélek-leheletével semmivé foszlatja. S mi marad akkor? A döbbenetes felismerés, hogy milyen nevetséges pillanatbuborékokban bíztunk! S még valami…

Íme, az Ő olykor sziklazúzó kalapácshoz hasonló beszéde, máskor alig lebbenő fuvallata, amivel szemben nincs bunker, sziklahasadék, búvóhely, semmiféle földi önvédelmi eszköz, mert vagy erejével vagy szelídségével elér mindnyájunkat, s akkor felfújt buborékaink a múló perccel tova is tűnnek. Mert:

Prédikátor könyve 12,14

Római levél 14,12-13.

Hírdetés

Micsoda életvezetési és önismereti üzenet! És micsoda iránytű arrafelé, ahol miután önmentő kísérleteink csődöt mondanak, mégsem leszünk a végzetnek vagy bármiféle végzetes sorserőnek, erőszaknak csupaszul és nyersen odavetve, hanem végre megérkezünk oda, ahova igazából valók vagyunk, ahová rendeltettünk: ahová immáron buboréktalanul úgy férünk el, mint a beérő szőlőszemek az égi szőlőtőn. Sokan, milliók az ő védőburka alatt.

Így készülünk Elébed ezen a hétvégén Jubilate vasárnapjára, amikor is a hamis önvédelem, a látszatbiztonság bátor feladásával szereteted szabadságának végtelen tágasságára jutva világszerte élő népeddel együtt mondjuk:

Zsoltárok könyve 66,1-2

Dr. Békefy Lajos/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »