Isten áldását kérte a honvédekre a szeged-csanádi püspök

Isten áldását kérte a honvédekre a szeged-csanádi püspök

Az október 4-i tartalékos honvédek napjához kapcsolódva október 4-én, csütörtök délelőtt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök ünnepi szentmisét mutatott be a szegedi Magyarok Nagyasszonya-székesegyházban a Honvéd Vezérkar képviselőinek jelenlétében.

Prédikációjában arról beszélt, hogy az élet során szellemi fegyverekre van szükség, az üdvösség sisakjára, a hit kardjára és a megigazulás páncéljára annak érdekében, hogy túléljünk, fejlődjünk és egészségesek legyünk lélekben. Megjegyezte: annak érdekében, hogy az igazságot, az értékeinket, a hazánkat meg tudjuk védeni, nemcsak szellemi fegyverekre van szükség, hanem küzdeni és harcolni kell azért. Emlékeztetett, hogy a római hadseregben tilos volt kereszténynek lenni; csak 312-ben, a Milvius hídi csata előtt járult hozzá Nagy Konstantin római császár ahhoz, hogy akik eddig titokban viselték a keresztet, azok zászlóra tűzhessék, jelvényként viselhessék. Hozzátette, a kereszt jegyében győzött és szabadult fel a kereszténység.

A főpásztor hangsúlyozta, hogy a történelemben és a jövőben is mindig szükség volt és van arra, hogy személyeink, értékeink és hazánk védelme érdekében legyenek olyanok, akik önként, bátorsággal és kitartással, akár az életüket áldozva vállalják a védelmet. Kiss-Rigó László azt kívánta, hogy Isten áldása kísérje azokat, akik minderre vállalkoznak.

Hírdetés

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye; delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »